Doubrava se musí z cesty na Krym zodpovídat, říká místopředseda senátu Jiří Růžička

1. 9. 2022

Místopředseda senátu a kandidát pro obvod Praha 6, Jiří Růžička podal na senátora Jaroslava Doubravu podnět k prošetření mandátovým výborem. Výbor by se měl zabývat Doubravovou cestou na Rusy okupovaný Krym a kontakty s tamní administrativou.

„Dávám podnět mandátovému a imunitnímu výboru senátu k prošetření. Že senátor Doubrava odjel v době války na dovolenou na Krym je zvrhlé, ale že jedná s šéfem ruské okupační správy, je nepřípustné. Je členem senátu, který opakovaně odsuzuje válku, kterou na Ukrajině vede Rusko,“ napsal na svém twitteru Jiří Růžička.

Jak informoval Deník N, setkal se Doubrava s šéfem tamní ruské administrativy Sergejem Aksjonovem, což je podle Jiřího Růžičky nepřípustné. Je to v rozporu s oficiální politikou České republiky vůči okupaci Krymu i vůči současné ruské politice. Krym je Ruskem okupován již od roku 2014.

Podle krymského parlamentu Doubrava na setkání řekl, že je zástupcem „mnoha obyčejných Čechů, kteří nepodporují politiku své vlády, i podnikatelů, kteří chtějí obchodovat s Krymem navzdory sankcím“.

Poněkud pikantní je fakt, že jedním z místopředsedů mandátového výboru je právě sám Doubrava, který je známý svojí proruskou a proputinovskou rétorikou i vystupováním.

Zdroj: https://www.forum24.cz/doubrava-se-musi-z-cesty-na-krym-zodpovidat-rika-mistopredseda-senatu-jiri-ruzicka/

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme