Za TOP 09 budou v Praze do Senátu kandidovat Jan Pirk a Jiří Růžička

7. 4. 2022

Výkonný výbor TOP 09 schválil první kandidáty pro letošní volby do Senátu. Kandidovat za TOP 09 bude v obvodu č. 22 – Praha 10, Dubeč, Štěrboholy kardiochirurg a emeritní přednosta Kardiocentra IKEM Jan Pirk a v obvodu č. 25 – Praha 6 první místopředseda Senátu Jiří Růžička.

Ambicí TOP 09 je i nadále rozvíjet spolupráci s koaličními partnery pod značkou SPOLU. To platí nejenom pro letošní volby do Senátu, ale tak pro volby komunální. Další kandidáty bude postupně schvalovat výkonný výbor TOP 09 v nadcházejícího týdnech.

„O kandidatuře do Senátu jsem přemýšlel mnoho let. Už kdysi mi ji nabízel první předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a jakkoli si ho vážím, nakonec jsem jeho nabídku odmítnul, protože jsem se chtěl naplno věnovat kardiochirurgii a vedení kliniky. Nabídka se opakovala o pár let později od Jiřího Pospíšila, i tehdy jsem ji ale musel ze stejných důvodů odmítnout. Teprve když přišla nabídka před několika měsíci potřetí, byl jsem si jistý, že je vhodný čas do politiky konečně vstoupit,“ říká kandidát do Senátu Jan Pirk.

„O politiku se zajímám celý život, ale skutečnou láskou vždycky byla medicína. Po padesáti letech léčení a operování mám pocit, že co mi lékařství dalo, jsem snad už vrátil svým pacientům a rád bych teď dlouholeté zkušenosti uplatnil v práci pro celou společnost. Čím lepší zdravotnictví budeme mít, tím zdravější, spokojenější a šťastnější všichni budeme,“ dodává Jan Pirk.

„V poslední letech Senát prokazuje svůj význam a nezastupitelnou roli v ochraně svobody, demokracie a ústavnosti, protože takové jeho složení je. Jsem proto rád, že v případě obhajoby senátorského mandátu se mi dostává podpory koalice SPOLU. V době, kdy prezidentskou funkci zastává člověk napojený na Rusko bez respektu k české Ústavě a kdy v Poslanecké sněmovně vedle sebe stojí populistické SPD a hnutí ANO, považuji spojování demokratických stran za mimořádně důležité," říká 1. místopředseda Senátu Jiří Růžička, který mandát obhajuje.

Medailonky jednotlivých kandidátů naleznete v příloze.

 

Jan Kocourek, tiskový mluvčí TOP 09

Přílohy
PDF Medailonky kandidátů.pdf (144.4 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme