Vyzýváme starostu Ječménka ke zrušení amatérského procesu výběru nového sídla radnice na Praze 7 a vyvození politické odpovědnosti

24. 4. 2012

Tiskové prohlášení Zastupitelského klubu TOP 09 Praha 7:

Vyzýváme starostu Ječménka ke zrušení amatérského  procesu výběru nového sídla radnice na Praze 7 a vyvození politické odpovědnosti

Netransparentnost dosavadního procesu výběru nového sídla radnice na Praze 7 a reálné riziko neúměrného zadlužení MČ Praha 7 přimělo Zastupitelský klub TOP09 Praha 7 dne 25.11.2011 k podání podnětu k prošetření daného postupu na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (dále jen ÚOHS).

Výsledek šetření ÚHOS ze dne 11.4.2012 mimo jiné jednoznačně konstatuje, že zadavatel, t.j. Městská část Praha 7 reprezentovaná starostou Ječménkem (ODS) a jeho Radou, uvažoval o postupu, jehož realizace směřuje k porušení zákona o veřejných zakázkách, neboť z dokumentů předložených zadavatelem lze dovodit, že zadavatel zvažoval možnost zadat veřejnou zakázku na plánované stavební práce a veřejnou zakázku na finanční služby mimo režim příslušného zákona.

ÚOHS tak potvrzuje dlouhodobý názor a postoj TOP 09, která na neregulérní a netransparentní podmínky celého procesu soustavně upozorňuje.

Zastupitelský klub TOP 09 Praha 7 opakovaně vyzývá ke zrušení současné soutěže a vypsání nové soutěže řešící umístnění sídla MČ P7, a to na základě transparentních a nediskriminačních podmínek tak, aby byly zároveň veřejné prostředky vynaloženy účelně a efektivně. „TOP 09 bude prosazovat, aby v situaci, kdy není urbanisticky dořešena budoucí podoba centra této městské části, byl předmětem nové soutěže nájem kancelářských prostor vhodných pro potřeby Úřadu Městské části Praha 7“, říká předseda zastupitelského klubu Richard Lehmann.

Zastupitelský klub TOP 09 Praha 7 hodlá výše uvedenými kroky zabránit pokračujícímu nekompetentnímu jednání starosty Marka Ječménka (ODS) a dalších členů Rady MČ Praha 7, které má prvky porušení zákonných předpisů.

Zastupitelský klub TOP 09 na základě těchto skutečností vyzývá starostu Ječménka a Radu MČP7 k přijetí politické odpovědnosti za toto jednání. Zároveň Zastupitelský klub TOP 09 prohlašuje, že jeho členi chápou důležitost a vážnost dané situace a jsou připraveni se aktivně podílet na jejím řešení, jakožto i na sestavení nové koalice pod vedením TOP 09, která bude prosazovat a realizovat odpovědnou a rozumnou správu Městské části Praha 7.

Za Zastupitelský klub TOP 09 Praha 7

Ing. Richard Lehmann, M.A.

Mgr. Petr Kubíček

předseda klubu zastupitelů za TOP09

místopředseda klubu zastupitelů za TOP09

V příloze najdete nález ÚOHS.

Přílohy
PDF ÚOHS.pdf (271.6 kB)