TOP 09 v Praze pořádala setkání s občany u piva

27. 4. 2018

Desítky lidí včera v pražském pivovaru diskutovaly o společné Evropě, výhodách i mýtech o EU s 1. místopředsedkyní TOP 09 a poslankyní Markétou Pekarovou Adamovou, hercem a zpěvákem Adamem Mišíkem a kreativcem Jakubem Horákem. Debatovat přišel také předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, který upozornil na úskalí možného odchodu České republiky z Evropské unie.

„V poslední době se skloňuje téma Czexitu čím dál víc. Jsme přesvědčeni, že důvodem je i nedostatek informací. Je to strašně nebezpečné a my jsme připraveni diskutovat a osvětlit lidem, proč je dobré být a zůstat součástí Evropské unie,“ řekl v úvodním slově předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Osobnosti TOP 09 během večera mluvily se zájemci mimo jiné i o svých zkušenostech z doby vstupu Česka do Unie. „Už před patnácti lety, před referendem o vstupu do EU, jsem jako studentka hovořila o mýtech i výhodách vstupu do EU. Být členy Evropské unie není samozřejmost, a proto jsem přesvědčená, že je potřeba v těchto debatách pokračovat,“ řekla první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Kromě seriózních debat si lidé na akci NA PIVO.EU vyzkoušeli také evropský kvíz se zhruba patnácti otázkami. Každý, kdo správně odpověděl jako první na soutěžní otázku, vyhrál „banán se zakřivením nevyhovujícím evropským normám.“ Cena symbolizuje jeden z klasických euromýtů, kterým se blíže věnujeme na stránce https://www.top09.cz/proc-nas-volit/politika/evropska-unie/evropska-unie-a-my/euromyty-15395.html.

Během následujících týdnů osobnosti TOP 09 navštíví česká a moravská města, ve kterých budou se zájemci diskutovat nejen o Evropské unii ale také o aktuální politické situaci v Česku a nadcházejících komunálních a senátních volbách. Další zastávkou bude Plzeň.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme