TOP 09 v Praze 10 požaduje svolání zastupitelstva k rozpočtu

22. 1. 2018

Zastupitelé za TOP 09 požadují svolání jednání Zastupitelstva Městské části Praha 10. Důvodem je nečinnost starosty Vladimíra Nováka při sestavování rozpočtu na letošní rok.

„Starosta Novák (ČSSD) v rozporu s přijatým harmonogramem a v rozporu se svými kompetencemi oddaluje projednávání rozpočtu na letošní rok a jeho předložení finančnímu výboru, radě i zastupitelstvu. TOP 09 proto žádá, aby Zastupitelstvo městské části vzalo do ruky své pravomoci a zasadilo se o přijetí zcela klíčového dokumentu, který zásadně ovlivňuje chod městské části,“ říká první zástupce starosty MČ Praha 10 Tomáš Pek.

TOP 09 hledá pro svůj záměr podporu ve všech klubech zastupitelstva, ke svolání mimořádného jednání potřebuje minimálně 14 hlasů.

„Rozvoj městské části v tuto chvíli stojí, protože starosta Vladimír Novák od listopadu loňského roku nesvolal jediné jednání o rozpočtu, které by věc posunulo směrem k rozhodnutí. Vyzýváme proto ostatní zastupitele, aby se zasadili o projednání a přijetí klíčového materiálu,“ říká předseda TOP 09 v Praze 10 Radek Lojda.

Cílem TOP 09 je sestavit rozpočet, který by umožnil zahájení realizace celé řady klíčových projektů, jako jsou rekonstrukce a výstavby škol a školek, nebo rekonstrukce malešické polikliniky i mnohých dalších drobnějších akcí.

Starosta Novák se naproti tomu rozhodl před výzvami a problémy strkat hlavu do písku a blokovat tak nejen investiční akce, ale citelně ohrozit i samotné fungování městské části, kdy pracujeme v rozpočtovém provizoriu.

„Pštrosí politika není TOP 09 vlastní. Do koalice jsme šli proto, abychom se zasadili o prosazování našeho programu,“ uzavírá předseda zastupitelů za TOP 09 v Praze 10 Ondřej Počarovský.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha