TOP 09 Praha si připomněla 101 let od vzniku československého státu

28. 10. 2019

Pochodem od Malostranského náměstí na Pražský hrad a položením květin u sochy Tomáše Garrigua Masaryka si představitelé TOP 09 Praha spolu s celorepublikovým vedením a členy i příznivci TOP 09 připoměli 101. výročí vzniku samostatného československého státu. 

Za pražské vedení se pochodu zúčastnil čerstvý předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil a nový místopředseda Tomáš Pek. 

"28. říjen patří po 17. listopadu k našim nejdůležitějším svátkům, při němž si připomínáme národní svobodu, demokracii i tradici naší státnosti. Ne vždy byly naše dějiny radostné a často jsme museli za svobodu a demokracii bojovat a vykoupit je velkými oběťmi," říká Jiří Pospíšil. 

"Dnes si nepřipomínáme jenom datum založení republiky, ale také ideály, na kterých vznikla, a které chceme zachovat," doplňuje místopředseda TOP 09 Praha Tomáš Pek. 

Pražské i celorepublikové vedení TOP 09 se setkalo v 10 hodin dopoledne na Malostanském náměstí. Přítomné členy a podporovatele přivítal Jiří Pospíšil, který ve své řeči poděkoval všem Čechům a Slovákům, kteří se nebáli postavit za obranu našeho národa a bránit hodnoty svobody. Právě díky nim máme dnes podle Pospíšila možnost slavit významné výročí ve svobodné zemi.

"V posledních letech se nám mnozí populisté opět snaží namluvit, že by bylo třeba naši demokracii nějak „vylepšit“, třeba ji předělat na firmu. Držme se naopak odkazu TGM a braňme polistopadovou demokracii a demokratické tradice první republiky," dodává Pospíšil.

Za TOP 09 Praha se pochodu účastnila také 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, dále například předseda RO TOP 09 Praha 1 Giancarlo Lamberti, předseda TOP 09 Praha 2 Praha Michal Zuna, radní MČ Praha 4 Filip Vácha, předseda RO TOP 09 Praha 6 Petr Exnar nebo místostarosta Prahy 9 Marek Doležal.

Pochod 28. října

Pochod 28. října

Vedení TOP 09 u sochy TGM

Tomáš Pek, místopředseda TOP 09 Praha

Petr Exnar, předseda TOP 09 Praha 6

TOP 09 u sochy T.G.M.

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme