TOP 09 Praha si připomíná Den české státnosti

28. 9. 2019

Při příležitosti svátku sv. Václava a Dne české státnosti si dnes TOP 09 Praha připomíná tisíciletou tradici našeho státu. Vedle tradiční uctění památky sv. Václava na Václavském náměstí se členové a podporovatelé TOP 09 setkali na Hradčanském náměstí. Spolu s nimi místopředseda pražské TOP 09 Michal Hroza, předseda TOP 09 Jiří Pospíšil a 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová položili kytice u sochy Tomáše Garrigua Masaryka.

„Setkali jsme se s kolegy na Hradčanském náměstí, abychom se uklonili zakladateli demokratické republiky, našemu prvnímu prezidentovi a státníkovi Tomášu Garrigue Masarykovi. V době, kdy jsme nuceni bojovat o zachování parlamentní demokracie, to v tento den považuji za více než symbolické,“ řekl místopředseda TOP 09 Praha Michal Hroza.

Svoboda a demokracie není samozřejmostí ani podle předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila. „Z událostí posledních dnů nemusíme mít radost, o to více bychom se ale měli snažit, aby nám naše sny a hodnoty neukradli ti, kteří se nyní snaží rozbít českou demokracii a vytvořit z ní oligarchii,“ říká Pospíšil, předseda zastupitelského klubu Spojené síly pro Prahu.

Pietní akce na Václavském a Hradčanském náměstí se dále mimo příznivců a podporovatelů TOP 09 zúčastnil také například předseda TOP 09 Praha 2 a radní městské části Michal Zuna, předseda TOP 09 Praha 6 Petr Exnar nebo předseda TOP 09 Praha 8 a místostarosta Tomáš Tatranský, který přítomné pozval na slavnostní mši svatou do kostela sv. Václava v pražských Bohnicích. 

Oslavy sv. Václava a Dne české státnosti budou dnes a zítra pokračovat po celé Praze.

Michal Hroza u sochy TGM

Tomáš Tatranský u sochy TGM

Michal Zuna u sochy TGM

Markéta Pekarová Adamová u sochy sv. Václava

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme