TOP 09 Praha 10: Budoucí koalice začíná své působení neschopností držet sliby

18. 10. 2018

Koalici na Praze 10 vytvořilo uskupení Vlasta (KDU-ČSL, STAN, Desítka pro domácí, nezávislí), Piráti a ODS. TOP 09 Praha 10 ve svém prohlášení hodnotí rozhodnutí svých soupeřů.

TOP 09 respektuje výsledek komunálních voleb v městské části a přeje si, aby Prahu 10 vedla silná a odpovědná koalice s vůlí dál měnit věci k lepšímu. Netajíme se však tím, že naše představy o povolebním uspořádání byly jiné a že jsme chtěli a nadále chceme dotáhnout práci, kterou jsme ve druhé půli minulého volebního období nastartovali. Spojení tří nesourodých politických subjektů, které tento týden podepsaly memorandum o spolupráci, z našeho pohledu stabilitu nezajišťuje.

Budoucí koalice bohužel začíná své působení neschopností držet své vlastní sliby a zásady. Jsme ochotní pominout průběh jednání uplynulého týdne, kdy zástupci nových koaličních stran nabízeli TOP 09 dohody, které sami porušovali ještě týž den. Nejsme ale ochotní pominout pokrytectví představitelů koalice, která se snaží prezentovat jako koalice změny, ve vztahu k jejich vlastním slibům svým voličům.

Piráti před volbami odmítali jakoukoli kumulaci funkcí, ale v městské části podporují starostku, která je zároveň senátorkou. Koalice VLASTA čtyři roky často nepodloženě kritizovala „trafikaření“ s posty, ale mezi jejími zastupiteli jsou dva asistenti senátorky.

TOP 09 ctí rozhodnutí každého jednotlivce o nakládání s mandáty, které dostal od voličů. Nesouhlasí ale s politikou řízenou přesvědčením, že pravidla existují jen proto, aby se porušovala. Pro TOP 09 je program, se kterým šla do voleb, neměnný a dál se bude snažit o jeho prosazování, ať už z pozice koaliční, nebo opoziční strany.

TOP 09 Praha 10

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme