TOP 09: Chceme pro Prahu stabilitu a budoucnost

24. 2. 2016

Jednání o novém vedení pro Prahu uvízla na mrtvém bodě. Bezvládí trvající už více než sto dní podle zastupitelů TOP 09 vyhovuje především politikům, kteří jsou ukotveni v městských funkcích. Rozhodují totiž dál o městě, přestože k tomu nemají mandát, ani většinovou podporu zastupitelů.

„Situace, ve které se hlavní město dnes nachází, nemá v novodobých dějinách Prahy obdoby. Víc než rok trvající nekompetentnost, neschopnost a arogance ve vedení města, které reprezentuje primátorka Adriana Krnáčová, už nemůže pokračovat. Jako zodpovědní politici chceme pro Prahu a její občany stabilitu a budoucnost," uvedl Václav Novotný, předseda zastupitelů hlavního města Prahy za TOP 09. Dodal, že právě s vědomím odpovědnosti je TOP 09 ochotna nabídnout post primátora ODS a jejímu kandidátovi MUDr. Bohuslavu Svobodovi.

TOP 09 věnovala sestavení funkční koalice v posledních třech měsících obrovské úsilí. Nabídka pro ODS přichází s vědomím zodpovědnosti a toho, že oba kluby pojí programová blízkost. Ta byla potvrzena už loni v prosinci při hlasování o rozpočtu, a také při vyjednávání o programových prioritách v uplynulých měsících. „Memorandum k Partnerství pro Prahu s ODS by mělo pomoci dokončit volební období 2014-2018. Chceme k němu přizvat také další kluby v zastupitelstvu. Věříme, že tento vstřícný krok přispěje k jednání a hlavně povede k vytvoření nejsilnější platformy v rámci zastupitelstva a ke stabilní správě našeho hlavního města," míní zastupitel Jiří Nouza (TOP 09).

Politici TOP 09 upozorňují na to, že na účtech města zůstává ležet miliarda korun. Radnice nepřipravuje projekty a lidé se tak v dalším období nemusí dočkat žádných investic v podobě nových chodníků, silnic nebo přípojek na sítě. „Dnešní situace je naprosto zoufalá. Praha a její obyvatelé potřebují vizi. Praha s provozním rozpočtem neinvestuje, nepřichází s projekty. Pražané ztratili šanci na rozvoj města," dodal předseda pražské organizace TOP 09 Jiří Koubek.

Eva Marečková, krajská manažerka TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme