Primátorka Krnáčová má velkou fantazii, ale nulový smysl pro realitu

13. 4. 2017

Pražská primátorka Adriana Krnáčová v rozhovoru s Pavlem Štruncem informovala občany o řadě plánů, které by ráda v budoucnu prosadila. Jak se v současné pražské politice ukazuje, jde spíše o naprosto iluzorní a nesystémové vidění Prahy. I my chceme, aby byla Praha tzv. Smart City - „chytré město“, protože je nám velmi blízký jeho koncept. „Využívá digitální, informační a komunikační technologie pro zvýšení kvality života ve městech. Zaměřuje se na efektivní využívání stávajících a hledání nových zdrojů, snižování spotřeby energií, eliminaci zátěží životního prostředí, optimalizaci dopravy a sdílení dat pro veřejné účely. Smart City je možno rozdělit do několika oblastí a to: Chytrá ekonomika, chytrá doprava, chytré životní prostředí, chytří lidé, chytré bydlení a chytrá vláda.“ Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Smart_City.

Obáváme se však, že zejména „chytré vlády“, se naší jinak chytré Praze, nedostává. Paní primátorku spíše zajímá to, aby měli kde bydlet magistrátní a státní úředníci, protože jinak neví, jak lépe je zaplatit a motivovat k tomu, aby ve veřejné správě pracovali. Prioritou pro ni (a také pro pana ministra Babiše) je obrovský vládní komplex pro 11 000 úředníků, kterému láskyplně říká „městečko“. Tak doufejme, že to nebude druhé městečko Twin Peaks….

Zajímavý je také její pohled na alternativní službu Uber, která je dle vyjádření paní primátorky nelegální. V pořádku, takže je asi lepší využívat současné taxíky se vším, co přinášejí, včetně předražených cen. Prý bude vyhláška, která prostředí napraví, ale stále se na ni čeká…ale za to nemůže vedení Prahy, ale vláda a parlament…

Představte si také, že jednou z velkých bezpečnostních hrozeb je tzv. sdílené bydlení Airbnb, protože tam není nařízena tzv. ohlašovací povinnost. Jinými slovy přesně podle notiček pana ministra Babiše by ráda vzala svobodu všude, kde jí ještě trochu zbývá. Kde je však největší tma pod svícnem? V trvající neprůhlednosti pražských firem. Nezlehčujeme bezpečnostní hrozby, ale jsme přesvědčeni, že slibů už bylo opravdu dost. Na závěr rozhovoru přišlo ještě jedno nečekané vyvrcholení – ANO, paní primátorce Krnáčové se role první dámy Prahy tak zalíbila, že bude znovu kandidovat a má zájem svůj post ohájit.

Paní primátorko - moc Vám děkujeme, protože je to pro členy TOP 09 ta největší motivace k opoziční práci a k přípravě na příští komunální volby.

Martin Dlouhý, předseda TOP 09 - Praha

Štítky
Osobnosti: Martin Dlouhý
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme