Pražská TOP 09 uctila památku obětí Pražského povstání

5. 5. 2018

Výročí Květnového povstání z konce druhé světové války si dnes připomněli poslanci TOP 09. První místopředsedkyně strany a pražská poslankyně Markéta Pekarová Adamová a předseda poslaneckého klubu Miroslav Kalousek se zúčastnili pietního aktu před budovou Českého rozhlasu v Praze. Společně s pamětníky událostí z roku 1945 tak uctili památku padlých.

„Konec druhé světové války a osvobození od fašismu je třeba si nejen připomínat v tyto sváteční dny začátkem května, ale brát je jako ohromnou lekci i pro současnou společnost. Je totiž vrcholně naivní domnívat se, že by lidé podobných hrůz už nikdy nebyli schopni. Správně namíchaný koktejl strachu, nenávisti, zloby, nacionalismu a fanatismu může zažehnout konflikt v jakékoliv době, i v 21. století. Proto je třeba si historii nejen připomínat, ale hlavně se z ní poučit. Vzpomenout nejen na hrdiny, ale i na kolaboranty, kteří všichni svým dílem k obrazu válečných událostí přispěli, každý jiným způsobem. Čest památce těch, kteří se za osvobození Československa zasloužili,“ řekla poslankyně Markéta Pekarová Adamová.

Předseda strany Jiří Pospíšil se v Plzni účastní Slavností svobody, kde lidé oslavují osvobození západních Čech americkou armádou. V úterý se připojí k dalším politikům TOP 09 při pietním aktu u památníku obětí 2. světové války v Praze 6.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme