Praha má čtyři zástupce ve vedení TOP 09

25. 11. 2019

Delegáti TOP 09 zvolili na 6. celostátním sněmu nové vedení. Předsedkyní strany se stala poslankyně a členka pražské organizace Markéta Pekarová Adamová, 1. místopředsedou byl zvolen senátor Tomáš Czernin.

Důvěru delegátů získal také strarosta Prahy 6 Ondřej Kolář, který byl zvolen do celostátního předsednictva TOP 09. Do výkonného výboru strany byl zvolen místostarosta Prahy 11 Jakub Lepš a zastupitel MHMP Martin Dlouhý. 

„Silná, sebevědomá a čitelná TOP 09. To bylo moje přání a cíl pro naši stranu. Jsem ráda, že jsem s tímto získala důvěru našich delegátů. Věřím, že v novém složení budeme schopni občanům představit konkrétní a jasná řešení,“ řekla Markéta Pekarová Adamová. Dodala také, že TOP 09 není jen strana velkých měst, ale že je stranou úspěšných komunálních politiků a má tak co nabídnout lidem z celé republiky. 

„Chceme být více vidět v regionech, budeme za našimi spoluobčany jezdit a jsme otevřeni všem novým členům. Jsem ráda, že z našeho sněmu odjíždí sjednocená TOP 09,“ řekla nová předsedkyně strany. 

Ondřej Kolář za jednu ze svých priorit označil zahraniční a bezpečnostní politiku. „Musíme mít ambice, aby nás v zahraničí brali vážně,“ upozorňoval ve svém kandidátském projevu Kolář. 

Všichni čtyři pražští zástupci v celorepublikovém vedení budou reprezentovat TOP 09 následující dva roky. 

TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme