Praha 1 uspořádala akci Ahoy jaro!

28. 3. 2018

Jedinečnou možnost přípravy na velikonoční svátky nabídlo nedělní odpoledne v Michnově paláci, v jeho okolí a v parku Kampa. Každý, kdo dorazil, se mohl naučit (či si procvičit) pletení pomlázek, malování vajíček, tvorbu a zdobení kraslic, ale také se dověděl informace o podstatě Velikonoc a velikonočních tradic a zvyků.

„Přivítali jsme jaro, které se zatím hlásí poněkud rozpačitě. Věřím ale, že jsme mu dnes pomohli a že jsme mu také ukázali, jak moc se na něj těšíme,“ prohlásil s úsměvem hlavní pořadatel nedělního odpoledne s názvem „AHOY JARO!“ a radní Prahy 1 pro sport, kulturu a mezinárodní vztahy Filip Kračman.

Malí i větší šikulové se vyřádili v kreativních a výtvarných dílnách, jež je kromě vajíček a pomlázek naučily vytvářet květináčky s osením, zdobit čelenky, sponky či perníčky nebo třeba vyrábět věnečky a zajíčky. K tomu si užili skákací hrad, hasičský stánek se soutěžemi, krásná vystoupení taneční školy Betty a folklorního souboru Lučinka, představení „Malíři“ v podání Bratrů v tricku (to není chyba) i Dádu Patrasovou.

Komu pak při té zábavě vyhládlo, tak měl možnost vybrat si z lákavé nabídky pestrého a různorodého občerstvení. Uznejte, že kdo nepřišel, o hodně přišel. Ale nevadí, o Velikonocích je totiž v Praze 1 živo, a tak si to určitě lze vynahradit.

Štítky
Osobnosti: Filip Kračman
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme