Praha 1 chce vysvětlit názvy svých ulic. Lidé by si to mohli přečíst z informačních tabulek

8. 3. 2020

Projekt modrých uličních tabulek, které vysvětlí názvy ulic chce prosadit zastupitel Prahy 1 Karel Ulm (TOP 09). Inspiroval u kolegů z městských částí Prahy 6 a 8, kde informační tabulky už mají.

„Jde o menší tabulky se stručným popiskem, které by byly umístěny pod stávajícími červenými cedulemi s názvem ulic. Samozřejmě počítám s tím, že by umístění tabulky podléhalo schválení majitelem nemovitosti a památkářů,“ popisuje záměr zastupitel MČ Prahy 1 Karel Ulm.

Podle jeho slov by se jednalo v prvé řadě o ulice a náměstí, která nesou jména po historických osobnostech nebo významných událostech. Svůj záměr už konzultoval s odborem památkové péče magistrátu hl. m. Prahy, který bude posuzovat projekt v kontextu památkové rezervace, ale v principiálně není proti.

„Ne každý třeba ví, že jedna z nejfrekventovanějších ulic Prahy 1 nese název po řezníku Vodičkovi, a to už od 15. století. Myslím, že jde o jednoduchý projekt, který je prospěšný,“ dodává Karel Ulm s tím, že o záměru modrých informačních tabulek chce co nejdříve přesvědčit své kolegy ze zastupitelstva MČ Prahy 1.

Štítky
Osobnosti: Karel Ulm
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme