Nouza TOP 09: Paní primátorka nezná Jednací řád zastupitelstva

20. 4. 2016

Ke sdělení paní primátorky se vyjádřil místopředseda klubu zastupitelů TOP 09 ing. Jiří Nouza:

Jednání pražských zastupitelů mohou být dvoudenní co paměť sahá, to není žádná novinka. Paní primátorka zřejmě ani po roce a půl nezná Jednací řád zastupitelstva, kde se v Čl. 20 jednoznačně říká, že zastupitelstvo se v 19 hod daného dne přerušuje, pokud se zastupitelstvo neusnese jinak. Tedy to co říká paní primátorka, že zastupitelstvo mohlo jednat nepřetržitě je nepravda. Dále je nepravda, že zastupitelstvo bude v 19 hod daného dne ukončeno. Bude pouze přerušeno, jednou ukončené zastupitelstvo nemůže pokračovat. Druhý den bude jedině přerušené zastupitelstvo pokračovat. Tolik k časovému rámci jednání zastupitelstva.

Pokud se jedná o projednávání důležitých materiálů, k tomu pouze dodávám - zásadní je, aby je Rada vedená paní primátorkou řádně projednala - to vůbec nesouvisí s počtem radních ve funkci - a ne, aby je pokoutně předkládala  zastupitelům v den jednání zastupitelstva. Poslední případ z 31.března tohoto roku, kdy Rada předložila zásadní materiál o odkupu nemovitosti za 160 mil. Kč tzv. "na stůl" ve 23.15 považuji za vrchol, který přesáhl únosnou mez. To se nespraví dvoudenním jednáním.

Současně pak platí, že zastupitelstvo je suverénní ve svém rozhodování a koalice má vždy většinu. Tedy pokud paní primátorka chtěla jednat dva dny, mohla si to koalice odhlasovat vždy, kdy to uznala za vhodné. Tedy závěr -   tzv. aktivita paní primátorky v této věci je jen zastíracím manévrem a přiznáním neschopnosti řídit Radu hlavního města Prahy a přiznáním nefungování ,nekoalice koalice´."

Ing. Jiří Nouza, místopředseda klubu zastupitelů TOP 09

Štítky
Osobnosti: Jiří Nouza
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme