Lídryní TOP 09 v Praze bude Markéta Pekarová Adamová

26. 2. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídryní TOP 09 v Praze se stala předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová. Ta zároveň povede celou pražskou kandidátku. Poslanecký mandát bude obhajovat i poslanec Dominik Feri. Na dalších místech kandidátky se objeví například starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, radní pro bezpečnost městské části Praha 2 Michal Zuna, nebo zastupitel hl. m. Praha a vysokoškolský pedagog Martin Dlouhý. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

Česká republika potřebuje změnu. Současná vláda chaosu nás dovedla do situace, kdy se s pandemií vypořádáváme nejhůře na celém světě. Česko si zaslouží zodpovědnou vládu, pro kterou je na prvním místě budoucnost naší země. Osobnímu prospěchářství a papalášství, jakého jsme nejen v posledních týdnech svědky, musí odzvonit. Jsem přesvědčena, že středopravá koalice SPOLU je pro voliče nadějí, že současný vládní amatérismus vystřídá silná vláda, která vyvede naši zemi ze současné krize, říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Další místo na kandidátce obsadí TOP 09 nejmladším poslancem Dominikem Ferim, který tak bude obhajovat svůj mandát z roku 2017. V Poslanecké sněmovně působí jako člen ústavně právního výboru a výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Zároveň je místopředsedou poslaneckého klubu TOP 09.

Po důkladném zvažování jsem se rozhodl pokračovat v politice a ucházet se o hlasy voličů v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny. Mojí motivací je i snaha dostat k volbám mladé voliče,“ říká poslanec Dominik Feri, který je přesvědčen, že právě hlasy mladých voličů budou hrát ve volbách rozhodující roli.

Věřím v silný výsledek koalice SPOLU, díky kterému budeme zásadním způsobem promlouvat do budoucího vývoje naší země. Sám bych rád přispěl mimo jiné do debat týkajících se přípravy civilního řádu soudního a trestního řádu,“ dodává Feri.

Na třetím místě za TOP 09 je starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, který podle průzkumů patří mezi nejoblíbenější pražské starosty. Do širšího povědomí veřejnosti se dostal po odstranění sochy maršála Koněva, kvůli čemu se sám stal terčem mnoha dezinformací. Právě proti dezinformacím chce v Poslanecké sněmovně bojovat.

Čtvrté místo za TOP 09 obsadí Michal Zuna, radní pro bezpečnost na MČ Praha 2, který je připraven se této oblasti věnovat i ve sněmovně. Zaměřit se chce především na podporu, řešení a pomoc obětem trestných činů, domácího násilí, sexuálního násilí, stalkingu či kyberšikany.

TOP 09 Praha vysílá do voleb deset osobností, které jsou pro mě zárukou slušnosti a pracovitosti. Voličům nabízíme mladé tváře s bohatými zkušenostmi z regionální i celostátní politiky,“ říká předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

Na dalších místech kandidátky najdeme vysokoškolského pedagoga, zastupitele a bývalého radního hl. m. Praha Martina Dlouhého, překladatelku a spisovatelku Terezii Radoměřskou, místostarostu Prahy 12 Petra Šulu, zastupitele a bývalého předsedu mládežnické organizace TOP tým Petra Kučeru, zastupitele Prahy 8 a koordinátora projektu PalmovkaTEĎ Petra Pelce nebo zastupitele Prahy 3 a předsedu TOP tým Praha Roberta Pecku.

Pořadí kandidátů za TOP 09

  1. Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09, poslankyně

  1. Dominik Feri, právník, poslanec

  1. Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6

  1. Michal Zuna, radní pro oblast bezpečnosti MČ Praha 2

  1. Martin Dlouhý, vysokoškolský učitel

  1. Terezie Radoměřská, překladatelka, spisovatelka

  1. Petr Šula, místostarosta MČ Praha 12, manažer

  1. Petr Kučera, PR manažer, bývalý předseda TOP týmu

  1. Petr Pelc, marketingový manažer, zastupitel MČ Praha 8

  1. Robert Pecka, právník, zastupitel MČ Praha 3

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme