Libuš povede staronový starosta Jiří Koubek z TOP 09

6. 11. 2018

V pondělí 5. listopadu se konalo ustavující zasedání zastupitelstva. Po volbách, ve kterých Spojené síly pro Libuš a Písnici – TOP 09, STAN a nezávislí kandidáti získali 10 mandátů ze 17, jsme měli dvě možnosti: jít do toho sami nebo oslovit některou z dalších stran ke spolupráci. Ostatní strany získaly následující mandáty: ODS 2, KDU 2, Sdružení soukromníků a místní občanské iniciativy 2 mandáty, Spolek občanů Písnice 1 mandát.

Rozhodli jsme se oslovit ke koaliční spolupráci ODS. Kandidátce KDU jsme nabídli vést finanční výbor, dlouholetému zastupiteli a bývalému starostovi za Sdružení občanů Písnice jsme nabídli vedení Kontrolního výboru. ODS do koalice jít odmítla, KDU též zdvořile odmítla vedení Finančního výboru. Nezbylo, než se do práce pustit sami. Důvěru voličů máme, chuť a elán taky.

Složení nové Rady je tedy následující: Jiří Koubek – starosta, čtyři neuvolnění místostarostové za poloviční odměnu za práci se stali: Lenka Koudelková, Pavel Macháček, Tomáš Loukota, Michal Korbel (všichni Spojené síly pro Libuš a Písnici – TOP 09, STAN a nezávislí kandidáti).

Předsedou Kontrolního výboru byl zvolen Miroslav Štajner (Spolek občanů Písnice), mezi pěti členy výboru máme zastoupení jedním členem – Miroslavem Štanclem, který byl v Kontrolním výboru uplynulá dvě volební období a nyní byl zvolen i zastupitelem.

Předsedou Finančního výboru byl zvolen Matěj Kadlec (ODS), tedy opoziční zastupitel. Do sedmičlenného výboru jsme za naši vítěznou stranu nominovali dva kandidáty – Jana Urbance, který pracuje 13 let na Ministerstvu financí a Jakuba Hazdu, studenta VŠE. Zbylých 5 míst ve Finančním výboru ponecháváme opozici. Považujeme to z naší strany za gesto vůči ostatním opozičním stranám, neboť bývá obvyklé, že předsedou finančního výboru bývá člen koalice a v zastoupení členů má koalice většinu. U nás jsme předsedu i většinu ve výboru přenechali opozici.

V dohledné době představíme, co hodláme v příštích čtyřech letech zrealizovat. Díky za vaši přízeň!

Na ustavující zasedání nás přišel pozdravit i nový senátor Pavel Fischer. Těším se na spolupráci i s ním!

Jiří Koubek, starosta MČ Praha-Libuš a Písnice

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha