Koalice sousedských trafik bude stát Prahu 10 o dva miliony ročně více než ta minulá

21. 11. 2018

Koalice ODS, hnutí VLASTA a Pirátů si na dnešním zastupitelstvu rozdala posty. Jakkoli před volbami slibovala „odpovědnou radnici“, na provozu bude i kvůli rekordnímu počtu pěti místostarostů stát o dva miliony ročně více než jejich předchůdci.

„Málokdo dokáže porušit volební sliby hned na ustavujícím zastupitelstvu, ale současné koalici se to podařilo. Svůj slibovaný „boj proti trafikám“, započali obsazením postů pěti místostarostů. Rozdíl mezi radním a místostarostou je v odměně, takže tyto a podobné novinky, které si dnes odhlasovali, budou město stát více než dva miliony každý rok,“ říká předseda TOP 09 v Praze 10 a současný zastupitel Radek Lojda.

Jmenování pěti místostarostů, a to včetně místostarosty pro sousedské vztahy, je v Praze 10 novým rekordem. „Koalice tak hned první den překonala i slavnou éru Milana Richtera, proti které se v minulosti její členové tak rádi vymezovali,“ říká zastupitel Tomáš Pek.

Zatímco pro navýšení provozních nákladů se našla snadná většina, finanční podporu Městské knihovně v Malešicích a lékařům a sestrám starajícím se o umírající pacienty už nová koalice podpořit nechtěla.

„Je opravdu nehorázné, že hned na prvním zastupitelstvu si koalice odmává dva miliony navíc na své odměny, ale necelý milion a půl na roční provoz knihovny a podporu organizacím starajícím se o umírající odmítne. Jinými slovy dva miliony na mzdy našli snadno, stejné dva miliony ovšem jinde jiným neposkytli,“ vysvětluje Ondřej Počarovský, který ještě jako radní pro zdravotnictví a školství podporu paliativní péče a knihovny vyjednal a připravil.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme