Kdo bude ředitelem symfonického orchestru FOK? Dnes se otvírají obálky

Tisková zpráva Magistrátu Hlavního města Prahy

Dnes, 15. 2. 2013, dojde k otevření obálek a zveřejnění uchazečů na místo ředitele Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. K dalšímu seznámení se nabídkami uchazečů na pozici ředitelů dvou divadel (Divadlo Na Zábradlí a Divadlo pod Palmovkou) přistoupí odborné komise příští týden, a to 21. 2. 2013.

15. 2. 2013

Na pozici ředitele Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK podalo přihlášku jedenáct uchazečů. O místo ředitele Divadla na Zábradlí má zájem osm osob a o vedení Divadla pod Palmovkou sedm. Jakmile komise otevře obálky, neprodleně budou jména a zároveň všechny koncepce vyvěšeny na webových stránkách hl. města Prahy. Výjimku by mohli tvořit pouze ti, kteří si výslovně nepřejí svůj plán, s kterým jdou do konkurzu, veřejně publikovat. V takovém případě je město vázáno zákonem uchazeči vyhovět a koncepci nezveřejnit.

Radnímu pro kulturu, Václavu Novotnému (TOP 09) se na jaře letošního roku podařilo změnit systém výběrového řízení tak, aby jeho samotný proces v co největší míře eliminoval možnost nekalých praktik. Cílem byla naopak transparentnost a otevřenost. „Tím, že vzápětí poté, co komise otevře obálky, vyvěsíme koncepce na web, dáváme možnost posoudit veřejnosti každého z uchazečů.  Kdokoli chce, může si jednotlivé koncepce prostudovat, seznámit se s nimi a udělat si vlastní úsudek. Vybírat toho nejvhodnějšího ředitele pak bude pečlivě sestavená odborná komise“, dodal Novotný.

Ve všech případech vyberou nové ředitele odborné komise a doporučí je ke schválení Radě hl. m. Prahy. Komise jsou záměrně sestaveny tak, aby zde byla jednoznačně dominantním prvkem odbornost posuzovatele.

Mgr. Iva Vojtková

V Praze, dne 15. 2. 2013

Štítky
Osobnosti: Václav Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme