Hovory pod deštníkem: TOP 09 řešila s občany budoucnost Prahy 5

2. 10. 2018

Už na druhé akci TOP 09 měli občané Prahy 5 možnost setkat se přímo se starostou Pavlem Richterem a probrat budoucnosti jejich městské části. Na Hovory pod deštníkem přišly včera do parku Portheimka desítky zájemců.

„Ze setkání pro mě na další čtyři roky na radnici plyne jasný cíl – úspěšně pokračovat ve stavbě nových bytů a zajištění lepšího dopravního spojení našim občanům,“ říká Pavel Richter, starosta a lídr kandidátky TOP 09.

Hovory pod deštníkem jsou součástí kontaktní kampaně TOP 09 před podzimními komunálními volbami. „S lidmi jsem se při kampani potkával přímo v ulicích, ale diskutovali jsme i na dalších podobných setkáních jako jsou Hovory pod deštníkem. Nejčastěji jsem od nich slyšel jediné – nepřestávejte stavět,“ uvedl starosta Prahy 5 Pavel Richter (TOP 09). „Každá politická strana má dnes v programu, že zajistí pro občany dostupné bydlení. Ale jedině TOP 09 v minulém období dokázala, že to umí a udělala to. Pod naším vedením se právě na Praze 5 postavilo z celého hlavního města nejvíce nových bytů. S TOP 09 ,Pětka' dál poroste, my umíme plnit sliby,“ uvedl Pavel Richter.

Na setkání se starostou a dalšími kandidáty TOP 09 do zastupitelstva Prahy 5 dorazily desítky lidí. Kromě stavebního rozvoje městské části se občané zajímali také o lepší dopravní spojení. „Pro návštěvníky jsme připravili cimbálovou muziku, ale jako starosta se víc zajímám vždy o to, co říkají občané. Ty hned po zajištění výstavby v městské části pálí špatné dopravní spojení především směrem na Prahu 6. TOP 09 proto spustila speciální autobusovou linku tunelbus, aby magistrátu ukázala, že je to možné vyřešit,“ dodal starosta Prahy 5 Pavel Richter.

Právě tunelbus, přímé spojení mezi Andělem a Hradčanskou, lidem jako pravidelná linka dlouhodobě chybí. „V minulém období TOP 09 na radnici Prahy 5 usilovala o to, aby pražský magistrát tunelbus zavedl. Ten to ale neudělal. Proto jsme jej rozjeli sami, alespoň dočasně v rámci kampaně. Během pár dnů se jím stihly svézt stovky lidí. Každý, kdo tunelbus využil, ušetřil na cestě až deset minut času,“ říká zastupitelka Prahy 5 a dvojka kandidátky TOP 09 Nadežda Priečinská. „Těší mě, že nám lidé za tunelbus děkují. Je to pro nás jasný signál, abychom v dalším volebním období dotlačili magistrát k zavedení tunelbusu jako pravidelné linky pro občany Prahy 5 a dalších městských částí,“ dodala Nadežda Priečinská (TOP 09).

Kontaktní kampaň TOP 09 na Praze 5 stále pokračuje. S kandidáty TOP 09 do zastupitelstva páté městské části se mohou občané i nadále potkat u speciálních stánků na Andělu u stanice metra, na Kavalírce na rohu ulic Musílkova a Plzeňská nebo na Barrandově na Tilleho náměstí. Tunelbus  jezdí mimořádně každý den od 16:00 do 19:00 vždy po 20 minutách (z ulice Stroupežnického na Hradčanskou).

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme