Fiktivní primátorka slavnostně otevřela radnici Prahy 8

26. 4. 2016

Každý měsíc zaplatí obyvatelé Prahy 8 téměř 850 000 Kč za stavbu, na které se již více jak půl roku nepracuje. Nejen na to dnes před rozestavěnou budovou Nové Palmovky, která měla sloužit občanům
Prahy 8 jako radnice a zároveň obchodní a zábavní centrum, upozornili opoziční zastupitelé místní TOP 09. Dle harmonogramu měla přitom být stavba již hotová.

TOP 09 zkritizovala fakt, že současné vedení radnice – koalice ANO-ČSSD-SZ-KSČM - zablokovalo výstavbu na neurčitě dlouhou dobu. „Současné vedení radnice se neřídí zdravým selským rozumem a plýtvá prostředky daňových poplatníků za poradce a právníky. Současná koalice mohla zvolit vyřešení svých pochybností tak, aby zbytečně netrestala občany Prahy 8 a rozpočet městské části,“ konstatuje Jakub Čáp, zastupitel Prahy 8 a člen dozorčí rady Centrum Palmovka, prostřednictví které městská část stavbu financuje.

TOP 09 chápe výstavbu nové radnice jako první krok k obnově zanedbaného prostoru Palmovky,“ říká Markéta Adamová, poslankyně a zastupitelka Prahy 8. „Chceme, aby si občané mohli vyřídit veškeré úřední záležitosti na jednom místě, proto podporujeme co nejrychlejší dostavbu Nové Palmovky, aby se všechna pracoviště úřadu Prahy 8 mohla sestěhovat pod jednu střechu,“ dodává.

TOP 09 dnes na Palmovce zábavnou formou upozornila na problém, který již delší dobu trápí obyvatele Palmovky i celé Prahy 8. Na happeningu nechyběli herci, kteří parodovali pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou a starostu Prahy 8 Romana Petruse. Organizátoři též představili veřejnosti vizualizace projektu Nové Palmovky spolu s argumentářem výhod, které měl tento administrativní a obchodní komplex přinášet občanům. Kdy a jestli vůbec bude Nová Palmovka občanům sloužit však není zřejmé.  

Markéta Adamová, poslankyně TOP 09, Jakub Čáp, zastupitel TOP 09 Praha 8

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme