Dnešní jednání Výboru pro územní plán HLMP bylo nečekaně zrušeno

2. 2. 2011

Nečekané zrušení jednání Výboru pro územní plán dne 2.2.2011 pouhých dvacet minut před jeho konáním ukazuje, jakou prioritou je pro vedení Magistrátu téma územního rozvoje hlavního města a navazující potřebná diskuse.

„Termíny jednání výboru na půl roku dopředu byly stanoveny a odsouhlaseny  s velkým předstihem již 17.ledna 2011“, konstatuje Dr. – Ing. Milan Urban, místopředseda zmíněného výboru (TOP 09).

Jednání bylo zrušeno telefonicky tajemníkem výboru s odůvodněním, že se omluvila nadpoloviční většina členů.  Omluvil se předseda výboru JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA (ČSSD, dovolená),  místopředseda Pavel Hurda (ODS, dovolená) a další placení pražští komunální politici: radní Radek Lohynský (ODS, omluvil se), Ing. Mgr. Miroslav Poche (ČSSD, omluvil se) a Mgr. Dalibor Mlejnský (ODS, omluvil se).

„Kdy přestane být územní rozvoj obětí lobbismu a nekoncepčnosti a stane se předmětem odborné diskuse a skutečné politické odpovědnosti?“, ptá se předseda Klubu zastupitelů TOP 09 RNDr. Tomáš Hudeček, PhD.

Stalo se to proto, že se jednání měli zúčastnit pozvaní zástupci občanské iniciativy Za novou Prahu (kontakt: Dan Merta, gjf@gjf.cz , tel: 222 222 157), aby představili svou vizi a vyzvali vedení města k zahájení odborné diskuse nad dlouhodobým rozvojem hlavního města.?

TOP 09, konzervativní a pravicová strana, patří k nejmladším subjektům na české politické scéně. Záhy po svém ohlášení v květnu 2009 si získala značnou oblibu a oslovuje širokou škálu voličů především důrazem na zodpovědnou regionální politiku nebo na evropskou integraci. Oficiálně byla založena 28. listopadu 2009, v čele strany stojí Karel Schwarzenberg. Název je sestaven z počátečních písmen motta zakladatelů: Tradice, Odpovědnost, Prosperita a devítka na konci připomíná roky 1989 a 2009. S hnutím Starostové a Nezávislí byla podepsána dohoda o vzájemné podpoře a spolupráci a oba subjekty vystupují pod společnou značkou „ TOP 09 s podporou Starostů“.

Po vítězství v říjnových komunálních volbách v čele s kandidátem na primátora Zdeňkem Tůmou a programem na radikální proměnu pravidel a systémové omezení korupce, se však všech 26 zastupitelů TOP 09 ocitlo v opozici. I v této nevýhodné pozici se zastupitelé TOP 09 snaží  stát se první skutečnou a platnou opoziční stranou na půdě Hlavního města Prahy.

Kontakt a další informace:

Klub zastupitelů TOP 09, Magistrát HLMP, Mariánské náměstí 2, Praha 1

jana.smejcka@cityofprague.cz, tel.: 734 682 523

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme