Dlouhý: Pražské poukázky podpoří ekonomiku i turismus v Praze

29. 4. 2020
Mezi obory, které vyhlášení nouzového stavu z důvodu epidemie koronaviru nejvíce postihlo, patří cestovní ruch, stravování, kultura nebo sport. TOP 09 Praha proto přišla s návrhem tzv. „Pražské poukázky podpory,“ které těmto odvětvím pomohou.

Poukázku v hodnotě 1000 Kč, která bude uplatnitelná ve spolupracujících organizacích, bude moci získat každý za zvýhodněnou cenu, nebo jako odměnu za nakoupení předchozí služby. 

„Poukazy budou moci výhodně nakoupit například držitelé osobní Lítačky s nahraným čtvrtletním a delším časovým kupónem. Ti si budou moci koupit čtyři poukázky v celkové hodnotě 4000 Kč za poloviční cenu, tedy za 2000 Kč,“  říká autor návrhu Martin Dlouhý, zastupitel MHMP za TOP 09 a profesor Vysoké školy ekonomické. „Formou poukázek chceme rovněž podpořit turismus v Praze,“ dodává Dlouhý.

Turista, který navštíví Prahu by podle návrhu získal poukázku zdarma, pokud se ubytuje v hotelu, kde za ubytování zaplatí minimálně 2000 Kč. 

Návrh rovněž počítá s tím, že by část poukázek byla rozdána například zdravotníkům, policistům a dalším členům IZS jako odměnu a poděkování za jejich práci a to zcela zdarma.

V praxi by projekt fungoval tak, že Praha naváže spolupráci s organizacemi, které budou městem vydané poukazy přijímat. Ty by pak poukázky odevzdaly na městem zřízených distribučních místech, kde by poukázky dostaly proplaceny. 

Cílem návrhu je zachovat existující infrastrukturu a připravit město na příští sezónu.

Město by mohlo vydat až 1 milion poukázek, což by představovalo podporu ve výši 1 miliardy korun. 

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Přílohy
PDF Pražská poukázka podpory - popis projektu.pdf (167.7 kB)
Štítky
Osobnosti: Martin Dlouhý
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme