Zlepšujeme život na Devítce: nová parkovací místa i nové linky MHD

12. 9. 2018

Parkování a průjezd – strašáka dvou „pé“ každého řidiče se Praha 9 snaží zmírnit vytvářením nových parkovacích míst a prosazením dostavby vnitřního a vnějšího pražského okruhu. 

„Zároveň usilujeme o vybudování mimoúrovňového křížení na nejvytíženějších křižovatkách v Praze 9 – na Harfě, křižovatce Kolbenova-Kbelská a Poděbradská-Kbelská. Mimoúrovňová křižovatka na Jarově se bude stavět příští rok,“ vysvětlil zástupce starosty Prahy 9 Marek Doležal (TOP 09). 

V tomto volebním období vytvořila MČ Praha 9 celkem 1 150 nových parkovacích míst, a to úpravou režimu v jednotlivých ulicích, aniž by přitom musela ustoupit zeleň, dále stavbou parkovišť, např. v Litoměřické, a vybudováním parkovacího domu v Lovosické. 

Do konce roku budou navíc zavedeny zóny placeného stání – v první etapě ve Vysočanech. Bude se jednat o smíšené, tzv. fialové zóny, aby je krátkodobě mohli využívat i návštěvy rezidentů a drobní živnostníci. 

Pokud se jedná o městskou hromadnou dopravu, tak počtem tras, stanic a zastávek patří Praha 9 k městským částem s největším dopravně-obslužným komfortem. Navíc se podařilo vrátit Vysočanům druhou tramvajovou linku a rozšířit midibusové linky, takže od ledna příštího roku bude linka 151 zajíždět přímo ke vchodu Polikliniky Prosek. 

Máme za sebou kus práce, společně toho v příštích letech můžeme dokázat ještě víc.

(red)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme