Zvýšení efektivity v nakládání s veřejnými penězi

12. 3. 2010 | 00:00

TOP09 nechce slibovat nesplnitelné. Neslibujeme, že doženeme všechny viníky v předražování veřejných zakázek před soud. Ale slibujeme, že pro omezení další korupce uděláme maximum.

Jedním z našich kroků bude zprůhlednění veřejných zakázek, nadlimitních i podlimitních. Způsoby již existují, např. město Semily se touto cestou již vydalo. Proč na stránkách Prahy 8 není odkaz na výběrová řízení, aby každá firma nebo živnostník mohl získat zakázku od MČ? Proč úřad nevypisuje zkrácené výběrové řízení na každý svůj požadavek od 20 tisíc korun výše?

Cílem TOP09 je zprůhlednit a zveřejnit nakládání s veřejnými penězi. Zřídíme stránky, kde bude uvedená přesná specifikace poptávky, způsob hodnocení, cenový strop. Po vyhodnocení zde uveřejníme, kdo hodnotil a kdo vyhrál a hlavně proč vyhrál. Uděláme maximum, aby se podnikatelům, kteří nemají známé na úřadě, opět vyplatilo věnovat svůj čas nabídkám pro MČ Praha 8. Zvýšení „nedeformované“ konkurence přinese úřadu MČ více peněz, které budou moci být rozděleny na např. kulturní akce či jiné projekty. Těmito projekty však rozhodně nemáme na mysli výstavbu nové radnice za plánovaných 800 mil. korun. Stále máme v paměti všechny plánované a následně skutečné výdaje pražského magistrátu.

Jakub Čáp, vedoucí antikorupční komise v TOP09 v Praze 8
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme