Taxi z letiště? Jde to i důstojně!

19. 5. 2010

Pražští taxikáři jsou legendou nejen v České republice, ale i v zahraničí. Vedle příležitostných potyček s policií je to zejména předražování jízdného, které cizince a Pražany trápí. Varování před nepoctivými taxikáři je také jedna z prvních českých vět, kterou cizinec po výstupu z letadla na Ruzyni slyší. Magistrát se sice všemožně snaží taxikáře kontrolovat a postihovat,  zatím však bez úspěchu. Existuje nějaká cesta k napravení naší reputace? Možná ano.

 

Stávající systém transferu z letiště je třeba změnit tak, aby nedocházelo k nedůstojnému nahánění potenciálních zákazníků před letištní budovou. Zákazník by rovněž měl předem znát cenu dopravy. Elegantním řešením se jeví umístění kanceláře taxislužeb přímo v terminálu letiště. Zde bude zákazníkovi sdělena cena, kterou zaplatí v kanceláři předem, zároveň s vícejazyčnou informací o tom, jak se bránit v případě, že se zákazník cítí podveden. Zejména zahraniční návštěvníci Prahy by tuto možnost jistě ocenili. Žádoucí je také odstranění nesmyslné přestávky v provozu letištních linek MHD mezi půlnocí a pátou hodinou ranní, která způsobuje, že lidé přilétající do Prahy v noci nemají prakticky jinou možnost než využít taxi.

 

Je jasné, že žádné řešení nebude samospasitelné, nicméně uvedená opatření by mohla napomoci kultivovat úroveň pražských taxislužeb lépe než současná hra taxikářů a magistrátních kontrolorů na schovávanou mezi paragrafy

Mgr. Ing. Matěj Fichtner
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme