Fórum Osmičky: Všehoschopní diletanti v akci

27. 6. 2017

Předseda RO TOP 09 Praha 8 Tomáš Tatranský odpovídá v měsíčníku Osmička na otázku „Proč se v Praze 8 poslední tři roky neuklízí?“.

NEshrabané listí na podzim, NEposypaná ledovka v zimě, NEposekané trávníky na jaře, NEpořádek nejen okolo odpadkových košů a kontejnerů po celý rok. ANO, tohle je Praha 8. Praha 8 v „péči“ všehoschopných „expertů“ z politické divize Agrofertu, která na Praze 8 za úklid a za zelené plochy zodpovídá.

Proč, přestože se veřejná prostranství uklízí, což stojí nemalé prostředky z rozpočtu městské části, vypadá často mnoho ulic, náměstí i zelených ploch tak, jako by úklid nikdy nezažily? Odpověď je jednoduchá – prováděný úklid je zoufale nedostatečný. Jaké jsou ale příčiny tohoto stavu? Může jich být více. Od lhostejnosti a nechuti vedení radnice se problémem zabývat, přes špatné hospodaření a nedostatek peněz na rozšíření a zlepšení úklidu až po nedostatečnou kontrolu práce úklidových firem. Zvlášť závažnou příčinou je zřejmě také neschopnost vedení městské části a zodpovědných pracovníků úřadu připravit správně zadávání veřejných zakázek, a to nejen na úklidové práce, a ve výběrových řízeních získat za výhodných podmínek pro městskou část kvalitní dodavatele. „Povedená“ zakázka na sekání trávy na zelených plochách letos na jaře je toho jasným důkazem.

A řešení? Soustředěný tlak občanů a jejich stížnosti nejen na černé skládky a neposečené plochy, ale i na nedostatečný úklid cest, chodníků a prostranství snad probudí vedení radnice z letargie a sebeuspokojení a dočkáme se čistší městské části, nebo – abych parafrázoval klasika – alespoň vysvětlení, kde udělali „soudruzi“ z ANOfertu chybu.

http://www.naseosmicka.cz/forum-osmicky-vsehoschopni-diletanti-v-akci/

Tomáš Tatranský

předseda RO TOP 09 Praha 8, zastupitel MČ Praha 8 za TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme