27. 4. 2023

Na posledním zasedání Zastupitelstva MČ Praha 4, které se konalo 12. dubna, došlo k personálním změnám v rámci Rady MČ Praha 4 a rozdělení gescí. Náš dlouholetý místostarosta Michal Hroza se v únoru stal radním hlavního města pro infrastrukturu a zcela pochopitelně uvolnil svou pozici v Praze 4, aby se mohl naplno věnovat své nové gesci na magistrátu. V Praze 4 však zůstává nadále v pozici zastupitele.

Tímto v řadách TOP 09 došlo k následujícím změnám – místostarostou pro majetek a oblast IT se stal kolega Filip Vácha a radním pro kulturu já.

Michalovi Hrozovi bych rád poděkoval za jeho přínos v oblasti kultury pro Prahu 4 a bude mě ctí navázat na jeho práci a také budovat nové projekty. Velmi se těším na spolupráci v rámci rady a projektování kulturních akcí v rámci MČ Praha 4.

Plánované akce

Rád bych naše občany pozval na naplánované akce, na které se mohou již těšit: pietní akty obětem 2. světové války, koncerty v Nuselské radnici, Open House Praha 2023, dětský den, Branický knižní malotrh, Akademii seniorů, BlueFest, Czech Press Photo, Česko/slovenské okamžiky, Zlatá pecka, Nuselské pivní slavnosti, Svatováclavské velebení, Festival jeden svět, adventní koncerty a mnoho dalších sportovních nebo společenských akcí.

Budoucnost a plány

Mým úkolem radního pro kulturu bude rozvíjet kulturní dění v naší městské části tak, aby si každý napříč generacemi vybral, co ho nejvíce potěší. Ze zkušenosti vím, že nejnavštěvovanějšími akcemi jsou dětské, protože je děti navštěvují s rodiči i prarodiči. Jsem také předsedou komise pro školství a mládež, takže toto propojení se velmi nabízí, protože naše děti jsou naší budoucností. Chci se zaměřit na kulturně vzdělávací a volnočasové akce pro děti, protože dnešní digitální doba je pohltila a již se tolik nevěnují aktivitám jako jejich rodiče v jejich věku. Toto bude jedna z mých aktivit, na které se v budoucnosti můžete těšit, a doufám, že akce budou hojně navštěvovány a přilákají mnoho návštěvníků.

Slovo závěrem

Ke své nové pozici radního pro kulturu přistupuji velmi zodpovědně a všechny projekty kulturních akcí budu projektovat k vaší spokojenosti. Lze to velmi jednoduše měřit návštěvností a poté vašimi reakcemi a pocity. Rád bych vám popřál mnoho krásných zážitků z nadcházejících akcí, na kterých se můžeme potkat.

petr kučera, správce webu

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme