29. 6. 2017

V Branické se pořád kope. Voda, plyn, kabely. Definitivní úprava je v nedohlednu. Jak je to vlastně s Branickou koncem jara 2017?

Projekt „Branická – hluk“ zadala Technická správa komunikací, původně jako projekt pro zmenšení hlukové zátěže okolí. Pod tímto názvem se skrývá celková úprava příčného profilu, tj. povrchů, zeleně i parkování. Parkovacích míst, dokonce, v části od křižovatky s ulicí ke Krči, přibývá.

Počítá se výsadbou stromů do rabátek s pochozími litinovými mřížemi. Vozovka má být asfaltová, parkovací zálivy z žulové dlažby. Po realizaci bude Branická příkladem kvalitního městského prostoru.

ALE.

Na celou akci je vydáno stavební povolení s datem 15.9.2016. Toto povolení je nepravomocné, protože bylo podáno v zákonné lhůtě odvolání bytovým družstvem a některými vlastníky bytových jednotek. Od prosince 2016 řeší odvolání Odbor dopravy MHMP.

Možná je dobře, že se akce tak vleče. MČ P4 totiž do dnešní doby nezadala projekt úprav Branického náměstí, který by měl na Branickou navazovat.

Celá akce je příkladem zoufalé nekoordinace přípravy a realizace investic. Správci sítí plánují své opravy, jak se jim to hodí, bez ohledu na to, že se opakovaně rozkopává ulice a lidé a podnikatelé trpí.

Když bude vyřízeno odvolání, mohlo by se začít na podzim tohoto roku. Zhotovitel je již vybrán a nyní záleží, pravděpodobně, na vyšší moci.

Jen aby po dodláždění posledního chodníku a vysazení posledního stromu, nepřišel další správce sití ……….!

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme