2. 1. 2012

Vážení přátelé a příznivci.

Rád bych vám svým jménem popřál za regionální organizaci TOP09 v Praze 2 vše dobré do nového roku 2012.

Loňský rok byl plný nejistot a dramatických událostí. Nehleďme jen na ekonomickou krizi, která vystrašila světové trhy, ale zastavme se na prahu roku se vzpomínkou nad několika odchody lidí, kteří měli naší společnosti co říci a kteří zde budou chybět – ať je to Jiří Gruša, Ivan M. Jirous a zejména symbol celé jedné epochy Václav Havel.

Jak bude vypadat nový rok 2012, záleží především na nás všech. Doufejme, že se ekonomická a dluhová krize dotkne České republiky co nejméně. Ale pokud se jí nevyhneme, čeká nás daleko těžší úkol než proplout otřesy ekonomiky. Hospodářská nejistota se může lehce stát podhoubím pro různé jevy, které Tomáš G. Masaryk nazýval "patologickou sedlinou společnosti". Nezapomínejme, prosím, že demokracie je systémem plným chyb a nedokonalostí, ale stále je to pro tuto zemi ten nejlepší systém, který si můžeme přát. Nepodléhejme návrhům na rychlá řešení, v jejichž jednoduchosti je skryto nebezpečí. Mám k vám proto neskromnou prosbu – pokusme se hledět do budoucnosti s optimismem. I na nás bude, abychom se snažili bránit ty základní konservativní hodnoty, na nichž by měl stát náš stát a na nichž stojí, nebojím se říci, i naše civilisace.

Zastavme se na okamžik, ještě než se shon a spěch nového roku naplno rozběhne a zamysleme se nad tím, že škrty, reformy a změny jsou sice nepříjemné, ale pořád žijeme v té šťastnější části světa. I když se nám to při pohledu na novinové titulky nezdá, je to tak.

Závěrem bych nám všem popřál nejen zdraví, ale i notnou dávku štěstí, protože oboje budeme všichni potřebovat.

 

 

 

 

Mgr. Albert Kubišta,
předseda RO TOP09 Praha 2

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme