Komentář k programovému prohlášení Rady MČ Prahy 2

Zdeněk Lochmann

14. 3. 2011

Současná vládnoucí koalice na radnici Prahy 2 ve složení Strana zelených, ČSSD a ODS předložila občanům, a podle slov bývalé starostky paní Černochové především členům a voličům této koalice, Programové prohlášení rady zastupitelstva. I já doporučuji všem si toto prohlášení přečíst. Po vzoru pejska a kočičky z Čapkovy pohádky do něho každá strana dala to nejlepší a nejchutnější. Výsledný produkt však dopadl stejně jako v té pohádce.

Z celého dokumentu čiší snaha co nejvíce řídit a organizovat život občanů Prahy 2. Majitel vinohradského činžáku si asi nemůže sám vyjet na výlet, proto mu ho zorganizuje za padesát korun radnice. Volný trh patrně není schopen zajistit občanům dostatek obchodů a služeb, proto bude radnice určovat, kde a co se má prodávat. Pro občany, kteří nevědí, jak vypadá zabijačka, ji zařídí radnice. Dítě můžete odložit do babyboxu v porodnici, ale i radnice vám zajistí tuto možnost, byť pod dohledem kamery. Pro cyklisty vybuduje radnice cyklostezky, avšak neříká, co udělá pro filatelisty. A tak dále a tak podobně.

Bohužel se však málo dozvíme, kde na to vše chce radnice vzít peníze.

Když jsem text prohlášení četl, měl jsem známý pocit déjà vu, tedy, že jsem někdy už něco podobného viděl. A pak jsem si vzpomněl. Viděl jsem to v roce 1985 a jmenovalo se to Volební program Národní fronty.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme