Druhé kolo prodeje volných obecních bytů v aukcích bude v červnu

21. 5. 2017

Byty určené k prodeji se nacházejí v domech, kde většina bytových jednotek již byla odprodána nájemcům.  Uvolněné byty v domech určených k prodeji oprávněným nájemcům již městská část nenabízela k pronájmu. Tyto byty jsou určeny k prodeji ve veřejné soutěži a jednotlivé byty budou nabízeny právě v nadcházejících aukcích.
Nejbližší aukce se uskuteční v červnu 2017. V současné době probíhají její přípravy. V této aukci se bude nabízet 12 bytů, v průběhu léta se pak budou připravovat další aukční dny, 3 aukce budou probíhat pravděpodobně v září a říjnu a dražit se bude dalších 33 bytů.  Aukce proběhnou ve Velkém sále Novoměstké radnice. V polovině května bude již na webových stránkách Městské časti Praha 2 vyvěšen rozvrh prohlídek bytů určených pro první aukci. Podmínkou pro účast v aukci bude složení kauce 100 000 Kč za každý dražený byt.
„Ačkoliv je dnes obvyklé provádět aukce online, zvolila Městská část Praha 2 formu klasické aukce, která je přístupnější starším občanům nebo těm, kteří z nějakého důvodu nedůvěřují výpočetní technice. Tato forma aukce má i svou specifickou atmosféru, je veřejně přístupná a zejména těm konzervativnějším účastníkům připadá i transparentnější…“  říká zástupce starostky Ing. Michael Grundler (TOP 09).

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme