Zastupitelstvo MČ Praha 14 si zvolilo nové vedení Městské části

7. 11. 2018

Zastupitelé Městské části Praha 14 si na svém prvním povolebním zasedání ve středu 31. 10. zvolili nové vedení Městské části. Koalice, která bude vládnout naší radnici ve volebním období let 2018 – 2022 byla složena na půdorysu Spojených sil pro Prahu 14 (TOP 09 + STAN + KDU-ČSL), ODS a Pirátů a v zastupitelstvu Městské části tak bude mít většinu 21 hlasů z celkových 31. V opoziční lavici usednou zastupitelé zvolení za hnutí ANO a hnutí Nezávislí – Naše Čtrnáctka.

Starostou Prahy 14 se již potřetí v řadě stal Mgr. Radek Vondra (TOP 09). „Ve volbách jsme jako Spojené síly pro Prahu 14 dostali od lidí velmi silný mandát. Vnímám ho jako velký závazek, spolu s kolegy uděláme vše pro to, abychom Čtrnáctku posunuli zase o kus dál,“ řekl starosta Vondra, který byl zároveň volebním lídrem kandidující koalice. V nové radě bude mít na starosti územní rozvoj, rozpočet a ekonomiku.

Za TOP 09 usedne v radě také místostarostka Mgr. Irena Kolmanová, která bude mít nově na starosti investice (vyjma těch, které souvisejí s dopravou a Správou majetku Prahy 14), životní prostředí, MA21, komunikaci a strategické plánování. Další post místostarostky obsadí PhDr. Zuzana Jelenová (BEZPP, zvolena za STAN), která bude mít na starosti oblasti školství, vzdělávání, získávání financí z dotačních titulů EU a oblast kultury, sportu a volného času.  Seznam radních zvolený na kandidátce Spojených sil pro Prahu 14 doplní Mgr. Petr Vršecký (BEZPP, zvolen za KDU-ČSL).

Koaliční partnery z ODS bude v radě Městské části zastupovat pan Jiří Zajac jako místostarosta odpovědný za bytovou politiku a správu majetku, dále uvolněný člen rady Jaromír Krátký, pod něhož bude spadat bezpečnost, prevence kriminality, informatika a Smart Cities. Doplní je pan Josef Kutmon, který byl členem Rady MČ Praha 14 i v minulém volebním období.

Pirátskou stranu bude v Radě MČP14 reprezentovat Ing. Petr Hukal (BEZPP, zvolen za Piráty), který v minulém volebním období zastával funkci neuvolněného radního. Gesčně pod něj bude spadat doprava a dopravní investice, zároveň bude dohlížet na ochranu veřejného prostoru před vandalstvím a vizuálním smogem (reklamní zařízení, stavby pro reklamu). Jeho kolega a volební lídr Pirátů v Praze 14 Bc. Michal Prager, MBA bude mít jako uvolněný radní na starosti sociální péči, zdravotnictví a komunitní plánování sociálních služeb.

Věrni zásadám transparentního politického jednání uveřejňujeme níže dohodu o spolupráci výše jmenovaných stran - koaliční smlouvu. Dosažený volební výsledek i koaliční průnik pak vnímáme především jako závazek práce ve prospěch občanů Prahy 14.

Přílohy
PDF Dohoda o spolupráci v Zastupitelstvu Městské části Praha 14 pro volební období 2018 - 2022.pdf (6.8 MB)