Zahájena výstavba I. etapy parku V Čeňku

16. 5. 2014

Po více než deseti letech od první vize výstavby rozsáhlého příměstského parku v oblasti mezi sídlištěm Černý Most a Dolními Počernicemi byl dne 14. května poklepán základní kámen a zahájena první etapa výstavby tohoto parku.

Po dokončení všech čtyřech etap, by nový park V Čeňku měl mít větší rozlohu než např. známá a pro městskou rekreaci Pražany hojně využívaná Stromovka.  Tři roky úsilí a vyjednávání starosty Městské části Radka Vondry (TOP09) s Magistrátem hl. m. Prahy tak přineslo své výsledky. V rámci první etapy vzniknou zemní valy se stromy a další zelení, přírodní amfiteátr, osvětlená inline dráha a cesty. Výstavba potrvá přibližně do března 2015, což bude obnášet navážku zeminy především v letních měsících. Už nyní připravuje Magistrát hl. m. Prahy druhou část této výstavby tak, aby zde na jaře příštího roku mohla vzniknout dvě nová dětská hřiště a hřiště pro seniory.

TOP09 se tak podařilo splnit další ze svých předvolebních slibů, daných občanům Městské části Praha 14 před komunálními volbami v roce 2010. O realizaci a postupu výstavby vás budeme na těchto stránkách pravidelně informovat.

Galerie