Vnitroblok v Hloubětíně v novém

14. 8. 2019

Vnitroblok mezi ulicemi Mochovská, Zelenečská a Nehvizdská v Hloubětíně má novy „kabát“. Od loňského listopadu zde městská část pracovala na úpravě terénu, rekonstrukci chodníku a dalších novinkách, které místo proměnily v příjemný kout pro zábavu i relaxaci. „Kromě nove cestní sítě zde přibyly dvě nove houpačky, trampolína a pružinová houpadla pro nejmenší. Je zde také zpevněna kruhová plocha, kterou děti mohou využit pro míčové hry nebo si zde mohou třeba nakreslit skákacího panáka,“ říká místostarostka Prahy 14 Mgr. Irena Kolmanova (TOP 09), která má na starosti investice a životni prostředí v Praze 14. Radost z hotového vnitrobloku, kde už bylo třeba dořešit pouze zatravněni, protože původně vyseta tráva nevzrostla, zkazily v polovině června přívalové deště. Prudký liják splavil nove svahy. „Na nápravě se začalo pracovat okamžitě. V nejhorším místě necháváme budovat opěrnou zídku, ostatní prudké svahy odtěžíme tak, aby byly pozvolnější. Zároveň doplníme odtokové kanálky i do mlátové cesty. Při prací na dalších projektech musíme vice brát v úvahu současné trendy v počasí. Přívalové deště se pomalu stávají běžnou součásti léta,“ dodává místostarostka Kolmanova.

Tento text byl převzat z měsíčníku městské části Praha 14 „Čtrnáctka“