Veřejné projednávání v Hostavicích

Vedení Městské části hledalo v diskuzi s občany Hostavic možnosti revitalizace náměstí Zdeňky Braunerové

30. 9. 2015

Městská část Praha 14 připravila ve spolupráci se studiem antropologického výzkumu Anthropictures veřejné projednání revitalizace náměstí Zdeňky Braunerové, které se uskutečnilo 30. září 2015. Kromě starosty Bc. Radka Vondry a dalších zaměstnanců úřadu městské části se setkání zúčastnily také radní Mgr. Irena Kolmanová, zastupitel Mgr. Aleš Kuda a vedoucí Oddělení životního prostředí Ing. Markéta Adámková.

Projednání předcházely dvě schůzky, na nichž byli přítomni zástupci tří stran: občané podporující stavbu multifunkčního sportoviště na nám. Z. Braunerové, zástupci skupiny občanů vystupující proti výstavbě multifunkčního sportoviště a zástupci MČ Praha 14. Na základě prvního společného setkání tří stran byl Odborem dopravy a ochrany prostředí ÚMČ Praha 14 zpracován návrh revitalizace nám. Z. Braunerové a dvě variantní řešení bezpečné cesty pro pěší z nám. Z. Braunerové k parku v ulici Pilská.

Veřejné projednání svolané za účelem diskuse, sběru podnětů a informací k revitalizaci náměstí Z. Braunerové a řešení bezpečné cesty do parku Pilská proběhlo v příjemné atmosféře, diskuse zástupců MČ Praha 14 s oběma skupinami byla konstruktivní. Revitalizace nám. Z. Braunerové je plánována na jaro roku 2016.

Zapojování občanů do rozhodování a do diskusí o kvalitě života je jednou z priorit vedení městské části Praha 14 a je principem místní Agendy 21, kterou městská část již několik let úspěšně realizuje. Městské části se podařilo získat od občanů dostatečný počet podnětů, názorů, připomínek a návrhů k dané problematice.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme