Vedení radnice pokračuje v sérii veřejných projednávání s občany městské části

5. 4. 2014

Na konci března proběhla na Praze 14 rovnou tři veřejná projednání, týkající se připravovaných změn a konkrétních projektů, které se dotýkají veřejného prostoru a občanů naši městské části. Diskutována byla budoucnost chátrajícího fotbalového hřiště v Hloubětíně, kde společnost BLK Slavia Praha o.s. představila svůj projekt oživení zpustlého sportoviště a vybudování multifunkční haly. V diskuzi s občany byla probírána související témata, jako řešení dopravy vedoné v sousedství základní školy.

Dalším probíraným tématem byla připravovaná revitalizace jižního břehu Kyjského rybníka. V živé diskuzi byla rozebírána možnost vzniku rekreační zóny, zázemí pro rodiče s dětmi, případně udržovaný park. To vše v přímé vazbě na aktuální možnost získání 10 milionové dotace. Jako největší problém byl účastníky tohoto veřejného projednávání vnímán fakt, že v současnosti nelze řešit celé území nacházející se na jižní strany této významné vodní plochy naši městské části.

Poslední veřejné projednávání se týkalo stavebního záměru spol. Canaba na vybudování nové bytové zástavby v sousedství Bryksovy ulice na Černém Mostě. Přestože je výstavba plánovaná na dlouhodobě neudržované a nevyužívané ploše v soukromém vlastnictví, velké část místních obyvatel se staví proti tomuto záměru.

Ze všech těchto veřejných debat si vedení radnice odneslo řadu podnětů, které bude dále zapracovávat tak, aby pokud budou tyto projekty realizován, dopadly k co největší možné spokojenosti místních obyvatel. 

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme