Slavnostní otevření půdní vestavby ZŠ Ratibořická v Horních Počernicích

Otevření nových prostor za účasti 1. náměstka Jiřího Vávry, radní pro školství MHMP Ludmily Štvánové a vedení obce

13. 11. 2013

Přestože je park před ní plný vzrostlých stromů a keřů, ze všech stran nad nimi vyčnívá nová půdní vestavba se zázemím pro školní družinu a moderní jazykovou laboratoří. Od roku 1989 je totiž ZŠ Ratibořická zařazena do sítě škol s rozšířenou výukou jazyků. 

Od dubna do září probíhala ve škole totiž velká investiční akce podle projektu Ing. Kamila Kubánka (RIPS projekt s.r.o.). Práce prováděla stavební firma Genel Invest, s.r.o.

Měsíce před hlavními prázdninami byly jak pro školu, tak pro stavební firmu velmi náročné. Hlučné a prašné práce se musely skloubit s vyučováním. O hlavních prázdninách měla firma školu konečně prázdnou. Letošní horké léto vyhovovalo určitě dětem, ne však stavbařům v nejvyšším odkrytém patře. Ještě dva týdny po zahájení nového školního roku probíhaly dokončovací práce, od rána do noci se tu střídali stavbaři a dělníci nejrůznějších profesí.

Dokončením čtvrtého nadzemního podlaží hlavní budovy se výrazně zlepšily prostorové podmínky. Škole přibyly 2 kmenové třídy, 2 jazykové učebny a nádherné podkrovní prostory pro školní družinu a školní klub.

3. října 2013 ve 13:00 jsme krásné patro slavnostně otevřeli. Přítomni byli první náměstek primátora hl. města Prahy Jiří Vávra, radní pro školství MHMP Ludmila Štvánová, starostka Hana Moravcová, radní, zastupitelé MČ Praha 20 a další hosté.

Všichni přítomní byli překvapeni nádherným výhledem do okolí, všem se líbilo zázemí pro školní družinu a moderní jazyková laboratoř.

Původní rozpočet z r.2010 ve výši 41 mil. Kč se novému vedení radnice po kontrole a úpravě projektové dokumentace podařilo snížit na 12 milionů korun. I když se na stavbě objevily práce spojené s dalšími náklady, přesto činila konečná úspora oproti původní částce více než 29 milionů. Praha 20 hradila celou investici z vlastního rozpočtu. Jsem velmi ráda, že jsem průběh vestavby mohla sledovat jako učitelka, která ve škole pracuje a roky se na nové prostory těší, a zároveň jako radní MČ, kde bylo naším úkolem sledovat rozpočet, termíny, smlouvy atd.

Za všechny žáky a zaměstnance školy bych chtěla poděkovat našemu zřizovateli, MČ Praha 20, za nové prostory a jejich vybavení, odboru investic, technickému dozoru, projektantovi a panu školníkovi Skopalovi za spolupráci, stavební firmě za rychlost a vstřícnost.

 

 

Alena Šefčíková, radní MČ Horní Počernice
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme