Sídliště, jak dál? Putovní výstava navrhující možnou regeneraci Černého Mostu zahájena

2. 6. 2015

Současnost a možná budoucí regenerace sídliště Černý Most. I toto téma je součástí rozsáhlého výzkumného projektu Fakulty architektury ČVUT, který se zabývá hledáním dlouhodobé vize proměny šesti vybraných českých sídlišť – vždy se zaměřením na jejich společenskou, ekonomickou i kulturní udržitelnost. Městská část Praha 14, přímý účastník mezinárodní konference, jež se uskutečnila na podzim loňského roku, v rámci tohoto projektu představuje putovní výstavu studentských prací s názvem Sídliště, jak dál? Urbanistické studie studentů FA ČVUT v červnu ozdobí komunitní centrum Plechárna, v červenci pak interiér Centra Černý Most.

„Putovní výstava představí možné směry transformace sídliště Černý Most. Kromě prezentace studií je připravena také zajímavá přednáška v režii architektů, studentů i jejich profesorů,“ nastiňuje starosta Prahy 14 Bc. Radek Vondra, který má oblast územního rozvoje ve své gesci.

Vernisáž výstavy a úvodní přednáška, na níž se zájemci dozvědí informace o principech možných přístupů k transformaci sídlišť nebo se například seznámí s možnostmi zapojení občanů a veřejné správy do jejich přeměny, je naplánována na 2. června 2015. Veřejné setkání začne v 17 hodin na Plechárně (Bryksova 1002/20, Černý Most), kromě starosty Vondry, zástupců Fakulty architektury ČVUT a autorů jednotlivých projektů, na něj dorazí i další představitelé městské části.

Studie budou na Plechárně k vidění do konce června, každý den od 15 do 19 hodin. Od 1. do 16. července si je zájemci prohlédnou v Centru Černý Most.

Projekt, jehož je výstava součástí, ČVUT organizuje ve spolupráci s Národní sítí Zdravých měst České republiky, Centrem kvality bydlení a Heinrich-Böll-Stiftung Prague. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme