29. 1. 2016

Potkat se, poznat se, navzájem si pomoci. Tak znělo motto letošního ročníku setkání zástupců městské části a místních neziskových organizací, které tradičně hostila Galerie 14 na Černém Mostě. Oproti předešlým letům dostali přítomní tentokrát více prostoru na to, aby se lépe poznali nejen se zaměstnanci úřadu, komunitními koordinátory či osazenstvem organizace Praha 14 kulturní, ale také mezi sebou navzájem. A to se ukázalo jako velmi přínosné. „Hned na místě se domluvila spolupráce nad tématy, která dost neziskových organizací pálí. Třeba zaměstnávání lidí evidovaných na úřadech práce. K těmto i dalším tématům na základě získaných podnětů zorganizujeme další setkání, kde budou školiteli přímo – v dané oblasti zkušenější – zástupci neziskovek nebo odborníci, s nimiž tito lidé spolupracují,“ říká radní Mgr. Irena Kolmanová (TOP09), do jejíž gesce spolupráce s neziskovým sektorem patří.

Ta si pochvaluje také výsledky souvisejícího dotazníkového šetření, jež městská část dělala právě mezi zástupci „neziskovek“. „Objevovaly se v něm především pozitivní reakce, což je pro nás samozřejmě velmi příjemná zpětná vazba. Z odpovědí, stejně jako z reakcí na setkání, rovněž vyplynulo, že se zástupci těchto organizací chtějí navzájem podporovat a sdílet své zkušenosti,“ doplňuje radní Kolmanová.

Na setkání, které se uskutečnilo 18. ledna, dorazily téměř dvě desítky zástupců neziskového sektoru v Praze 14. Úplnou novinkou byla přednáška týkající se základů fundraisingu, jíž si loni přítomní vyžádali. Vedla ji Lenka Bártová, která se tímto tématem zabývá už několik let a která přislíbila svou účast i na dalších školeních. Jedna z prezentací na setkání se soustředila také na téma dobrovolnictví – například na to, co obnáší akreditace organizací, které se chtějí dobrovolnictví věnovat, jaké jsou jeho výhody, možnosti propagace a podobně.

Stejně jako v předešlých letech si na setkání přítomní vyslechli i informace o možnostech propagace prostřednictvím časopisu Čtrnáctka a webu městské části nebo rady týkající se pravidel získávání peněz na projekty z dotačních programů městské části Praha 14.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme