Rok 2018 v Praze 14 - pokračování

25. 1. 2018

Doprava a komunikace

Rekonstrukce komunikace ve starých Kyjích

Kompletní proměnou mají letos projít ulice ve staré kyjské zástavbě – Stupská, Za Školou, Krčínovo náměstí a Hlinská. Loni městská část pracovala na získání potřebných povolení, zejména územního rozhodnutí a stavebního povolení, v tomto roce se začne se samotnými pracemi. „V nejbližší době budeme soutěžit dodavatele, start samotných prací plánujeme na jaro,“ uvádí místostarostka Picková. Mezi komunikace v této části Kyjí patří také ulice Za Rokytkou. Také ji čeká rekonstrukce, kterou však musí radnice koordinovat s hlavním městem. Oprava je přímo navázaná na úpravu koryta Rokytky, kterou pražský magistrát řeší jako součást protipovodňových opatření. Úpravou koryta vznikne rozlivové místo v části současné podoby komunikace, kterou je potřeba „přetrasovat“ tak, aby se mu vyhnula. Pro letošní rok má radnice na tuto akci naplánováno zpracování projektové dokumentace.

Lávka a zastávka Rajská zahrada

Tento projekt je odpovědí na požadavky obyvatel Hutí, kteří si přejí propojit svou čtvrť s Rajskou zahradou. V rámci Prahy 14 patří mezi nejdéle řešené akce hlavního města Prahy. Protože jde o složitý počin, k němuž se vyjadřuje celá řada příslušných úřadů, včetně Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy, vleče se už samotný proces získávání příslušných povolení. V současnosti město zpracovává dokumentaci ke stavebnímu povolení, platné územní rozhodnutí bylo vydáno již před časem. Se stavbou lávky a potažmo i železniční zastávky Rajská zahrada, za níž stojí Správa železniční dopravní cesty, se podle současných předpokladů začne v roce 2019.

Rekonstrukce kanalizace pod ulicí Ocelkova

Technická správa komunikací hl. m. Prahy začala již na konci loňského roku s rekonstrukcí kanalizace v severní části významné černomostecké spojnice – ulice Ocelkova. Na tyto práce letos naváže rekonstrukce povrchů vozovky, později se dělníci pustí do obdobných oprav v jižní části komunikace.

Prodloužení ulice Ocelkova na Hutě

S výše zmíněnou stavbou lávky a zastávky úzce souvisí i prodloužení ulice Ocelkova na Hutě. „Hlavní město pokračuje ve výkupech soukromých pozemků, přes něž má komunikace vést. V tomto se celá věc podle na šich informací už hodně pohnula kupředu. V současnosti se připravuje dokumentace pro stavební povolení,“ vysvětluje místostarostka Picková.

Oprava povrchu ulice Za horou

Ulice v této oblasti spadají do správy Magistrátu hlavního města Prahy, který dlouhodobě slibuje zlepšení jejich stavu. Podle informací z Odboru technické vybavenosti město letos vypíše výběrové řízení na dodavatele zakázky, a pokud vše půjde dobře, na jaře již začne s rekonstrukcí v ulici Švestkova a v jižní části Třešňové. Současně je na toto období naplánována oprava vodovodu podél Průmyslové. V roce 2019 se má v rekonstrukci ulic v oblasti Za Horou pokračovat.

 

Převzato z měsíčníku Městské části Praha 14 „Čtrnáctka“

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme