Rekonstrukce parku Pilská

3. 3. 2015

Sportovní vyžití, cesty pro procházky, nové dětské hřiště. Toto vše by měl od podzimu letošního roku nabídnout tříhektarový park v blízkosti Pilské ulice v Hostavicích.

Členové rady začátkem února schválili podpis smlouvy související s financováním I. etapy projektu revitalizace parku Pilská, která bude provedena díky prostředkům z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost.  Tento park je v současnosti neudržovaný a veřejnosti prakticky nepřístupný. MČ Praha 14 už přitom v roce 2012 připravila projekt na revitalizaci tohoto parku, který byl projednán s veřejnosti. Aby projekt ve stávající podobě mohl vůbec vzniknout, musel být vyjednán dodatek se stávajícím nájemcem Hostavického zámečku. Po realizaci všech těchto kroků se MČ opakovaně snažila o získání dotačních prostředků, které však přes kvalitně zpracovaný projekt neobdržela. Situaci změnilo až lednové oznámení rozhodnutí Magistrátu hl. m. Prahy o přidělení požadované dotace. Přes značně napjatý termín, kdy musí být revitalizace parku zhotovena do konce srpna letošního roku, se radní rozhodli projekt zrealizovat.

Na co se můžou občané Hostavic a přilehlé Jahodnice těšit? V rámci I. etapy projektu je naplánováno vybudování kompletní cestní sítě, osázení parku lavičkami, cyklostojany a odpadkovými koši, zavedení odpovídajícího venkovního osvětlení, rekonstrukce multifunkčního sportoviště a dětského hřiště. Provedeny budou také významné sadové úpravy, jako je odstranění náletových dřevin, výsadba nových stromů a srovnání terénu. O revitalizaci parku Pilská již v minulém volebním období velmi aktivně usilovali členové místní organizace TOP 09. Jsme rádi, že naše práce na tomto projektu dojde naplnění a bude sloužit veřejnosti. Na přiloženém plánu si pak můžete prohlédnout jak by měl park Pilská již v blízké budoucnosti vypadat.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme