Radek Vondra

Jen ten, kdo se lidí neustále ptá a naslouchá, má šanci vytvářet město, kde se dobře žije

13. 9. 2022

Do roku 2021 jedenáct let starosta Čtrnáctky. Před tím manažer v IT a telekomunikacích.  Letos mi bylo padesát. Na Praze 14 žiju přes třicet let – nejdříve v Kyjích, teď na Černém Mostě. Mám pět dětí, dlouho jsem měl psa a taky akvarijní rybičky. Realitě občas ujedu na motorce. 

Jako starosta jsem se snažil výrazně zvýšit životní úroveň lidí a občanské vybavenosti na Čtrnáctce. Postavili jsme novou mateřinku a rozšířili několik mateřských a základních škol, zvětšili zelené plochy a otevřeli nové parky, jako třeba ten U Čeňku. Moc rád jsem taky za otevření komunitních center Plechárna, H55, KC Kardašovská či nyní budovaného centra na Jahodnici. Mým splněným snem je i postavení rozhledny Doubravka. Baví mě spolurozhodovat o Čtrnáctce s lidmi, kteří tu žijí. Proto jsem se snažil vždycky místní zapojovat do rozhodování o rozvoji jejich čtvrtě. 

Tímhle moje plány ale nekončí, musíme dobudovat biotopové koupaliště, postavit nové školy a školky na Jahodnici a Hutích, postavit komunitní centrum a hřiště pro Hutě, novou knihovnu na Černém Mostě. Samozřejmostí je dokončení opravy Terminálu Černý Most a lávky Rajská zahrada. Čtrnáctka také potřebuje nové obecní byty a dokončit další připravené projekty. Proto kandiduji znovu. Čeká nás ještě spousta práce. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme