14. 5. 2015

Městská část pokračuje ve svém úspěšném projektu Psí školka Prahy 14 aneb „Jaký pán, takový pes“ letos již třetím ročníkem. V úterý 12. května 2015 se přitom konala první z celkem pěti lekcí, které i letos Městská část Praha 14 pořádá ve spolupráci s kynology a které jsou pro návštěvníky zdarma.  I během letošního ročníku si chovatelé psů a jejich čtyřnozí svěřenci užijí plno zábavy, samozřejmě však dojde i na užitečné rady.  Účastníci si procvičí základní ovladatelnost svého psa a uvidí také ukázky agility. Pro dotazy budou na místě k dispozici odborníci z řad profesionálních kynologů.

Psí školka je určena všem psům a všem psím chovatelům, bez ohledu na místo bydliště. Součástí lekcí je od loňského roku také vyhlášení fotografické soutěže Pes Prahy 14, která bude i letos probíhat na facebookových stránkách Psí školka Prahy 14. Jména vítězů soutěže zazní už tradičně na PEStivalu aneb „Kdo si hraje, nekouše“, podzimní celodenní akci plné her, soutěží, ukázek agility či práce asistenčních psů.

Všechny lekce startují vždy v 17 a končí v 19 hodin. Zázemí pro chovatele i pro psy bude zajištěno. Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Regina.

Psí školka Prahy 14 – místa a termíny konání:

Termín: 12. 5. – Hutě

Místo: travnatý prostor vedle dětského hřiště u minigolfu v ulici Splavná

Termín: 13. 5. – Jahodnice

Místo: travnatá plocha mezi tenisovými kurty a podchodem pod tratí u ohybu ulice Manželů Dostálových

Termín: 20. 5. – Lehovec

Místo: travnatá plocha u ulice Kukelská vedle sportovního oválu ZŠ Chvaletická