Přísně hlídaná škola

26. 9. 2018

Nikdy by nás nenapadlo, že bezpečnost budeme muset nejvíce hlídat před základní školou. V okolí školy generála Janouška a hlavně na hřišti, v jejím areálu jsou dlouhodobě problémy s partičkami teenagerů. Je nám ale jasné, že je potřeba nejen hlídat a zastrašovat ale ve spolupráci s neziskovkami a nízkoprahovými kluby nabídnout dětem z těchhle part lepší zábavu, než ničení majetku školy a alkohol pod okny.

Teengeři často večer přelézají plot a v areálu školy kouří, pijí alkohol a dělají hluk. Bylo potřeba s tím už něco udělat.

Před dvěma lety jsme postavili nové hřiště na míčové sporty, i hřiště na streethokej. Bohužel díky invazi neukázněných puberťáků je škola nemohla ani pořádně využívat. Učitelky z družiny se odpoledne někdy bály o děti, mládežníci jim nadávali a samozřejmě zvládli i řadu vybavení zničit.
Pokoušeli jsme situaci řešit s městskou policií, ale tam samozřejmě nemůže pořád hlídat jednu školu. A tak se přistoupilo k radikálnímu opatření.
Schválili jsme mimořádný příspěvek a od začátku září hlídá areál najatá bezpečnostní služba, která slušně ale důrazně sděluje návštěvníkům pravidla pohybu.

Je to zatím testovací režim. Chceme najít model, který bude fungovat pro všechnyJe to na dlouhé lokte ale zatím se zdá, že jdeme správným směrem.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme