Praha 14 sportuje. Tentokrát s VITALSPORTEM a Městečkem volnočasových aktivit

13. 9. 2016

Minulý víkend 10. a 11. září proběhl další ročník veletrhu neziskových organizací Prahy 14 – Městečko volnočasových aktivit. Stejně jako v loňském roce se uskutečnil v rámci akce VITALSPORT, kterou pořádá prodejce sportovního sortimentu společnost Decathlon.

„Loni měla tato přehlídka nejrůznějších pohybových aktivit svou premiéru. A povedla se. VITALSPORT navštívilo asi osm tisíc lidí, což považuji za velký úspěch. Jsem ráda, že i přes horké počasí se nám podařilo loňskou vysokou návštěvnost zachovat, a to i díky zapojení našeho již tradičního ‚Městečka‘,“ říká radní Mgr. Irena Kolmanová (TOP 09), do jejíž gesce sportovní, kulturní a společenské akce pořádané městskou částí spadají.

VITALSPORT je víkendovou akcí, přičemž Městečko volnočasových aktivit bylo součástí sobotního programu. „Lidé se na něm opět mohli seznámit s nabídkou místních neziskových organizací. A nejen to. Dostali také příležitost, zdarma si aktivity vyzkoušet. Cílem bylo ukázat jaké možnosti pro sportovní, kulturní či jiné vyžití místní obyvatelé mají. Pokud se někdo například rozhoduje, na jaký sport či zájmový kroužek dát svého potomka, ‚Městečko‘ je ideálním místem pro načerpání inspirace,“ vysvětluje radní Kolmanová.

Veškeré aktivity spojené s VITALSPORTEM a s Městečkem volnočasových aktivit se uskutečnilo na prostranství před Centrem Černý Most. Zájemci si na místě mohli vyzkoušet sporty jako je například karate, florbal, volejbal, rugby, gymnastika nebo třeba plavání a aerobic. Připravena bude i horolezecká stěna. Programem přítomné provedli moderátoři Aleš Lehký (Snídaně s Novou, HitRadio) a Petr Říbal (Snídaně s Novou, Evropa 2).

Na travnaté ploše mezi stanicí metra Černý Most a Centrem Černý Most se pak v sobotu 10. září uskutečnila také tradiční akce PEStival. Tato přehlídka různých soutěží, psích sportů a dalších aktivit se jako každým rokem setkala s velkým zájmem chovatelů psů z Prahy 14. Fotogalerii z této akce si můžete prohlédnout níže.

Galerie