Praha 14 pokračuje v budování dalších sportovišť. Workoutu na Jahodnici a parkouru na Černém Mostě

3. 6. 2016

Dvě dětská hřiště na Lehovci či multifunkční sportoviště, hřiště a venkovní posilovna ve zbrusu novém hostavickém parku. To je jen stručný popis toho, jak se loni měnila tvář veřejného prostoru Prahy 14. V nadcházejících dvou letech to má být podobné. Zastupitelé schválili akční plán na letošní a příští rok, podle něhož má v tomto období v Praze 14 vzniknout několik dalších ploch určených pro aktivní trávení volného času malých dětí i teenagerů.

Momentálně radnice intenzivně pracuje na vybudování workoutového hřiště na Jahodnici a parkourového hřiště v ulici Kapitána Stránského na Černém Mostě. V obou případech městská část již začala s hledáním vhodných firem, které zajistí potřebné práce a dodají herní prvky. „Plácek“ pro jahodnický workout vyroste u stávajícího dětského hřiště a sportoviště. V rámci tohoto zbrusu nového sportoviště budou instalovány různé hrazdy, žebříky bradla a lavice, které cvičícím umožní používat místo činek hmotnost vlastního těla.

Plán na vybudování jahodnického workoutu, inspirovaného obdobným hřištěm, které nechala radnice už dříve vystavět v ulici Bojčenkova na Černém Mostě, městská část projednala s místními obyvateli. „Protože byly ohlasy pozitivní, mohli jsme se pustit do práce,“ dodává k tomu radní Mgr. Irena Kolmanová (TOP 09), do jejíž gesce mimo jiné spadá i pořádání veřejných fór.

Pro teenagery, ale stejně jako v případě workoutu také pro dospělé, městská část chystá i černomostecký parkour, tedy plochu se speciálními překážkami určenými k překonávání při běhu, skákání nebo lezení. Toto sportoviště tak bude tvořeno různými hrazdami, odrazovými stěnami, přeskokovými prvky a dalšími překážkami. Na Praze 14 to přitom bude první parkurové hřiště a tak zástupci radnice počítají se zvýšeným zájmem o tento netradiční, městský sport především z řad mládeže.

Vzhledem k tomu, že se podařilo uzavřít smlouvy se sponzory, v dohledné době čekají nová hřiště také Hutě. Konkrétně se volnočasové plochy připravují v ulici Splavná, kde by mělo vzniknout multifunkční hřiště s umělým povrchem a hřiště s povrchem vhodným pro zaledňování. V ulici Jamská pak městská část plánuje postavit dětské hřiště z přírodních materiálů, jehož výstavba se předpokládá v příštím roce.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme