Praha 14 otevřela nový skatepark u Plechárny

9. 4. 2018

V pátek 6. dubna otevřela Praha 14 nový skatepark u volnočasového centra Plechárna
na Černém Mostě. Původní, montované překážky, které zde „vyrostly“ před sedmi lety, nahradily betonové s výrazně delší životností. Poprvé se zrekonstruovaný skatepark slavnostně otevřel veřejnosti 6. dubna v 15 hodin. Návštěvníci akce se mohou těšit na skate exhibici i na soutěž.

 Nový skatepark se inspiruje posledními zahraničními trendy a přináší i více prvků „ulice“. Za podobou projektu stojí skejťáci Jan Bašný a Jiří Broum, kteří s Plechárnou dlouhodobě spolupracují a firma Mystic Constructions, která se na stavbu skateparků specializuje.

„Na proměnu parku jsme jako městská část získali dotaci z pražského magistrátu, za což jsme moc rádi. Díky novému provedení park nejen více vydrží, ale bude i méně náročný na údržbu,“ vysvětluje radní Prahy 14 Mgr. Irena Kolmanová (TOP 09).

Nový skatepark stál necelých 6 milionů korun a zabírá zhruba 800 m2. Jeho rovné plochy jsou barevně odlišeny od překážek, což konstrukci dodává netradiční vzhled.

„Aby byl park připravený už na letošní sezónu, pracovalo se na něm i přes zimu. Plechárna má sice k dispozici i vnitřní skateovou halu, nicméně když je hezké počasí, je rozhodně příjemnější jezdit venku,“ říká vedoucí Plechárny Mgr. Tereza Němečková.

 V souvislosti se slavnostním otevřenímn si návštěvníci mohli úžit atraktivní doprovodný program. Čekala je skateboardová exhibice zkušených jezdců (Jakub Jiruška, Fanda Šesták, Štěpán Folkman, Jakub Šindelář, Tomáš Javůrek, Martin Jurášek, Martin Semirád a dalších) či soutěž typu Best Trick Contest na vybraných překážkách, kterou si mohl kdokoliv vyzkoušet.

Hlavní náplní Plechárny, kterou provozuje příspěvková organizace městské části Praha 14 kulturní, je podpora kultury a tudíž i zvyšování kvality života obyvatel městské části.

 

Text volně převzat z webu městské části Praha 14

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme