Park Pilská se otevírá

Slavnostní otevření Parku v Pilské ulici se uskuteční tuto sobotu již od 14:30

9. 10. 2015

Městská část Praha 14 se může pochlubit nejen zbrusu novou zónou pro odpočinek, ale i aktivní trávení volného času – parkem Pilská v Hostavicích. 10. října 2015 ve 14.30 hodin se uskutečnilo jeho slavnostní otevření za přítomnosti starosty Městské části Praha 14 pana Radka Vondry (TOP 09). Připravena byl navíc i procházka parkem s Ing. arch. Davidem Damaškou a následná diskuze o využití budoucí kavárny, kterou chce vedení naší městské části zrealizovat v průběhu následující etapy revitalizace tohoto parku. Zájemci si ještě před začátkem akce mohli užít vlastivědnou procházku po Hostavicích. Park v Pilské ulici se podařilo upravit v rekordně krátké době v průběhu 6 měsíců poté, co Městská část Praha 14 získala na jaře letošního roku dotaci z Operačního programu Praha Konkurenceschopnost. Slavnostního otevření, které proběhlo tuto sobotu se zúčastnila řada obyvatel Hostavic i Jahodnice, kteří tak měli možnost jako první zhodnotit výsledek revitalizace tohoto dlouho zanedbané a nepřístupného prostoru v okolí Hostavického zámečku.

Galerie