OTEVŘENÍ NOVÉHO DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ KLÁNOVICKÁ – VE STARÉM HLOUBĚTÍNĚ

Ve spolupráci s občanským sdružením Starý Hloubětín otevřela Praha 14 další dětské hřiště

19. 9. 2013

S návrhem zřídit v této oblasti přišli zástupci občanského sdružení Starý Hloubětín, o. s. a které se s tímto podnětem obrátilo na místostarostu MČ Praha 14 Aleše Kudu. MČ Praha 14 společně s občanským sdružením nechala zpracovat studii moderního dětského hřiště splňující požadavky norem EU a na začátku letošního roku provedla vykácení a vyčištění prostoru budoucího hřiště. Díky dobré spolupráci MČ Praha 14 se zástupci občanského sdružení Starý Hloubětín bylo v krátkém období rozhodnuto o podobě dětského hřiště a jeho vybavení herními prvky, přičemž byly respektovány požadavky maminek z řad občanského sdružení a učitelek mateřských škol. Na hřišti tak bude umístěno 10 herních prvků a jedna multifunkční sestava pro větší děti, hřiště bude oploceno a vybaveno lavičkami.

Dětské hřiště tak vzniklo za finanční podpory městské části, které se podařilo v letošním roce ušetřit a do nově vznikajícího hřiště přispět částkou 800.000 Kč. Tato suma obsahuje příspěvek společnosti Big Board ve výši 260.000 Kč a společnosti Gekon, která přispěla částkou 80.000 Kč. Občanské sdružení přispělo svou pomocí v hledání nových sponzorů. Oslovilo celkem 55 potenciálních sponzorů působících v Hloubětíně a na Praze 14. Příspěvek poskytly následující tři firmy: České spořitelna a.s., Sportakcent spol. s.r.o. a Společnost ELVIA s.r.o.  Díky snaze Ing. Vítězslava Mamici a jmenovaných dárců se občanskému sdružení podařilo vybrat částku 187 188 Kč. OS Starý Hloubětín si vybralo za částku 162 188 Kč konkrétní herní prvky. Dětské hřiště Klánovická se otevře veřejnosti v úterý 24. září. Místostarosta Aleš Kuda by rád poděkoval své kolegyni Ing. Markétě Adámkové a ze zástupců občanského sdružení Starý Hloubětín Ing. Vítězslavu Mamicovi za snahu, kterou vynaložili na realizaci tohoto dětského hřiště. Členové občanského sdružení Starý Hloubětín se na realizaci tohoto dětského hřiště podíleli také vlastními finančními příspěvky, za což jim právem patří velké poděkování.